Milujete pistácie? Tak potom tento recept na pistáciový cheesecake musíte vyskúšať

Jemný, krémový a plný lahodnej pistáciovej chuti. Tento cheesecake je splneným snom pre každého milovníka sladkostí. Nie je to len dezert, ale skutočný pôžitok, ktorý sa rozplýva na jazyku. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok? Neskutočne chutný!
Recept na pistáciový cheesecake
Ingrediencie:
Korpus:
- 260 g BeBe keksíkov
- 100 g roztopeného masla
- 2 PL mletých pistácií
Krém:
- 500 g mascarpone
- 500 g jemného tvarohu
- 4 PL 100% pistáciového krému
- 3 vajcia
- 100 g práškového cukru
- 2 PL múky alebo pistáciového pudingového prášku
Poleva:
- 50 g smotany na šľahanie
- 1 PL pistáciového krému
- 150 g bielej čokolády

Foto: canva/ninitta od autora Getty Images
Postup
Najprv si pripravíme korpus. Sušienky rozmixujeme na jemný prášok, zmiešame ich s roztopeným maslom a mletými pistáciami. Takto pripravenú zmes rovnomerne natlačíme na dno a boky tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Korpus pečieme v predhriatej rúre na 160 °C približne 10 minút, aby získal pevnú štruktúru.
Medzitým si pripravíme krém. Mascarpone a tvaroh vymiešame do hladkej konzistencie, pridáme práškový cukor a postupne, jedno po druhom, vmiešame vajcia. Nakoniec do zmesi primiešame múku alebo pistáciový pudingový prášok a lahodný pistáciový krém, ktorý dodá cheesecaku intenzívnu chuť. Hotovú plnku nalejeme na predpečený korpus a pečieme pri 160 °C približne 60 – 70 minút. Aby bol cheesecake krásne vláčny, do rúry vložíme aj plech s vodou, ktorý mu dodá potrebnú vlhkosť.
Prečítajte si: Osviežujúci citrónový nepečený cheesecake
Po upečení ho necháme pomaly vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho premiestnime do chladničky, kde by mal odpočívať aspoň 6 hodín, ideálne cez noc. Počas čakania si pripravíme polevu. Smotanu na šľahanie jemne ohrejeme, ale neprivádzame do varu. Pridáme lyžicu pistáciového krému, dôkladne premiešame a horúcu smotanu nalejeme na bielu čokoládu. Necháme ju chvíľu odstáť a potom vymiešame dohladka. Takto pripravenú polevu rovnomerne rozotrieme na vychladený cheesecake a opäť ho necháme chvíľu odležať.
Pred podávaním cheesecake ozdobíme nasekanými pistáciami alebo čerstvým ovocím podľa chuti. Ak chceme, aby boli rezy dokonalé, použijeme ostrý nôž nahriaty v horúcej vode. Podávame dobre vychladený a vychutnávame si každé sústo.
Pistáciový cheesecake je lahodný, elegantný a doslova sa rozplýva v ústach. Je ideálny na špeciálne príležitosti, ale aj ako sladká odmena na obyčajný deň, keď si chcete dopriať niečo výnimočné. Jeho kombinácia jemného tvarohu, mascarpone a bohatého pistáciového krému vytvára dokonalú harmóniu chutí. Vyskúšajte ho a uvidíte, že sa stane stálicou vo vašej kuchyni.

Foto: canva/ Ali Dashti od autora Pexels
zdroj titulnej foto: canva/Grazziela Bursuc od autora Getty Images