Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE RECEPTY

Poznáme recept na vynikajúce veľkonočné medovníčky!

www.akcnemamy.sk: medovniky

Prekvapte návštevu na Veľkú noc nevšednými sladkosťami z medovníkového cesta. Upečiete ich rýchlo a zabavíte sa pritom aj s deťmi. Rokmi overený recept nám prezradila skúsená medovnikárka Mária Murinčeková a ponúkla aj zopár inšpirácií.

Kto povedal, že medovníky sa pečú iba na Vianoce? Práve k sviatkom jari sa dokonale hodia kvôli ich variabilnosti. Môžete vykrajovať medovníčky rôznych tvarov a fantázii pri ich zdobení sa takisto medze nekladú. Zajačiky, kuriatka, barančeky, veľkonočné kraslice… Stačí len upiecť medovníky, pripraviť si bielkovú polevu, prifarbiť podľa predstáv a je to! Tí šikovnejší si možno trúfnu aj na 3D medovník. Nechajte sa inšpirovať Majkou a jej voňavými chutnými dielami.

Recept na tie najlepšie medovníky od Majky

  • 800 g hladkej múky
  • 380 g práškového cukru
  • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny (viac nedávajte, mohli by vám medovníčky „opuchnúť“)
  • 4 čajové lyžičky medovníkového korenia
  • 4 vajcia
  • 6 lyžíc medu
  • 250 g masla (alebo hery)
  • podľa preferencií kakao (nemusí byť)

Všetko spolu dobre vymiešame a uložíme do chladničky. Ideálne je nechať cesto odpočívať aj cez noc, ale keď sa ponáhľate, môžete s ním pracovať aj po 2 hodinách v chlade. Medovníčky budú krásne nadýchané a ostanú dlho mäkké, akoby ste ich práve vybrali z rúry – aj po týždni. Len či vám doma tak dlho vydržia 🙂

www.akcnemamy.sk: medovniky

Zdobenie medovníkov

Na bielkovú polevu potrebujete len vaječný bielok a cukor. Majka odporúča práškový cukor v modrom papierovom sáčku 🙂 Podľa toho, aký veľký bielok je, pridávame cukor. Od 120 do 140 g. Poleva by mala byť dosť hustá, aby držala tvar, ale zároveň aj primerane riedka, aby sa s ňou dalo pracovať. Ak nemáte špeciálne pomôcky na zdobenie, pomôžete si obyčajným mikroténovým vrecúškom, ktorému odstrihnete roh. Ak chcete zdobiť farebnou polevou, budete potrebovať aj potravinárske farbivá.

Príklad zdobenia veľkonočného zajačika

Majka je veľmi inšpiratívna akčná mladá žena. Pripravujeme s ňou rozhovor, v ktorom prezradí viac o svojej láske k medovníkom. Je sa rozhodne na čo tešiť.

Podarili sa vám pekné a chutné medovníčky? Pošlite fotku do komentára na Facebooku, sme zvedaví 🙂

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár