Začnite písať

AKČNÉ TIPY

Prvá časť úspešnej fantasy série od autorky bestsellerov konečne vychádza aj v slovenčine

kniha pre deti

Romantická fantasy, ktorá vás totálne vtiahne do deja a vy neprestanete čítať, kým sa nedozviete, čo ten mimozemšťan zo susedstva skrýva. Je arogantný, nepríjemný a nedá sa s ním vydržať. Avšak ani bez neho. Autorka Jennifer L. Armentroutová vydala sériu Lux o mimozemšťanovi Daemonovi a mladučkej Katy a ihneď sa zaradila medzi najpredávanejších autorov New York Times.

Máte sedemnásť rokov, ste na strednej škole a zrazu sa ocitnete na neznámom mieste, opustíte školu, priateľov a musíte si zvykať na všetko nové. Katy sa pred začiatkom štvrtého ročníka na strednej škole presťahuje do Západnej Virgínie a ani vo sne jej nenapadne, čo ju v tomto kraji čaká. Musí sa vysporiadať s tamojším nárečím, zlým internetovým prístupom a nudou. Až kým nezbadá jeho. Suseda, od ktorého nevie odtrhnúť zrak.

Prečítajte si aj: Hovoriace knihy. Už ste ich skúšali?

Daemon je ale nepríjemný a arogantný. S jeho sestrou Dee si však Katy rozumie a postupne sa stávajú dobrými priateľkami. V skutočnosti Katy vôbec netuší, kto tí dvaja vlastne sú. Dee a Daemon sú totiž mimozemšťania s veľkým počtom nepriateľov, ktorí im chcú vziať ich schopnosti. Keď sa do toho celého zapletie pozemšťan začínajú sa nečakané a nebezpečné veci.

Prvá kniha zo série Lux

Obsidián je prvou z piatich častí Young Adult série Lux, ktorú vydáva vydavateľstvo Zelený kocúr v preklade Terézie Michalkovej. Patrí do edície #YATY, v ktorej si čitatelia nájdu knihy práve z kategórie Pre mládež. Kniha Obsidián od Jennifer L. Armentroutovej vyšla v 74. vydaniach a bola preložená do mnohých jazykov.

Deborah Cookeová, autorka bestselleru Dragonfire a Dragon Diaries sa o knihe vyjadrila, že „Obsidián je úžasný! Túto knihu zhltnete na posedenie, bezhlavo sa zamilujete do Daemona a nebudete sa vedieť dočkať druhej časti!“

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár