Začnite písať

AKČNÉ TIPY

6 tipov, ako zbytočne nemíňať

Rozumné šetrenie je jednoduchá záležitosť, predsa len však mnohí jeho zásadám nerozumejú. Ak si myslíte, že je to len o odkladaní úspor do ponožky, z časti sa mýlite. Jednou zo zásad rozumného šetrenia je aj lacnejšie nakupovanie. O tom, ako sa dá týmto spôsobom ušetriť, vás oboznámi našich 5 tipov, ako zbytočne nemíňať.

Povedzte nie zlým návykom

Ak si spočítate všetky peniaze, ktoré idú ročne na cigarety, alkohol alebo iné zlozvyky, dostanete sa k sume, za ktorú by ste si mohli dopriať krásnu dovolenku. Platí to aj pri nakupovaní zbytočných vecí, ktoré v skutočnosti ani nevyužijete. Mimochodom, je to veľmi dobrý spôsob, ako sa zbaviť zlých návykov. Sadnite si na to a počítajte. Malá analýza hospodárenia s financiami ešte nikomu neublížila. 

Zamyslite sa vopred nad všetkými nákladmi

Pokiaľ plánujete väčší nákup, nezabudnite vziať do úvahy aj prostriedky na jeho údržbu. Napríklad pri kúpe automobilu na splátky alebo leasing zvážte, či vám ostane na benzín a pravidelnú údržbu. 

Využívajte zľavy 

Kupovať tovar v zľave ešte neznamená, že ide o jeho zníženú kvalitu. Vďaka akčným ponukám na Zlacnene.sk môžete aj vy ušetriť stovky eur mesačne na pravidelných nákupoch potravín, drogérie, kozmetiky a pod. Rovnako tak, vás výrazné úspory čakajú pri jednorazových nákupoch nábytku, vybavenia na záhradu, školských potrieb a iných doplnkov.

Sledujte pritom informácie o akciách v podobe náhľadov na elektronické letáky – leták BILLAleták Tesco a aktuálny leták Kaufland, ako aj výpisy zlacneného tovaru triedeného do tematických kategórií sú aj online. Nemusíte čakať na žiadne letáky v schránke, ktorých množstvo iba zbytočne zaťažuje naše životné prostredie.

Plánujte nákup potravín týždeň vopred

Premyslite si vždy v nedeľu večer, čo budete variť počas celého týždňa. Často sa vyhadzujú zbytočne potraviny, ktoré by sa za iných okolností mohli zúžitkovať. Je tiež dobré spraviť si vždy nákupný zoznam a riadiť sa jednoducho ním. V obchode zbytočne neprechádzať uličkami, ktoré nie sú na zozname.

Nájdite si prácu v blízkosti vášho bydliska

Vieme, že splnenie tohto bodu nezáleží až tak celkom od vás, pretože zamestnanosť v niektorých regiónoch stále rapídne klesá a vy tak nemusíte cestovať niekoľko kilometrov za lepším zárobkom. Práca v blízkosti bydliska vám ušetrí nielen čas, ale aj vaše peniaze. 

Používajte plátenné nákupné tašky

Prípadne tie z iného pevnejšieho materiálu, ktoré vám vydržia dlho. Plastové tašky nie sú šetrné k životnému prostrediu, ale ani vašej peňaženke. Na prvý pohľad sa javia ako lacné, ale pri ročnej spotrebe je to opäť obrovská suma zbytočne vyhodených peňazí!

Pamätajte pri svojom nakupovaní na tieto jednoduché pravidlá a určite ušetríte.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár