Začnite písať

INŠPIRÁCIE ROZHOVORY ZDRAVIE

Módna blogermama Fashionspy: Mamy svoj vzhľad vedome nezanedbávajú. Je to len otázka priorít

Časy, keď jediným poslaním matky bolo „udržiavať oheň v kozube“, vymieňať plienky a zabezpečiť stále plnú chladničku, sú dávno preč. Ženy trvajú na svojej nezávislosti a emancipácii aj po narodení potomkov a robia všetko pre to, aby napriek novému životnému poslaniu nestratili „svoju tvár“.

Dvojnásobná mama a úspešná módna blogerka Fashionspy je živým dôkazom toho, že aj s deťmi po boku sa dá vyzerať štýlovo a upravene a robiť, čo ju baví a napĺňa. V špeciálnom rozhovore nám prezradila, čo je tajomstvo jej spokojného života, kto jej s materstvom najviac pomáha a čoho by sa v živote nikdy nevzdala. 

Ste mama a hľadáte ingredienciu šťastného a usporiadaného života? Príďte na konferenciu Pre zdravie ženy a my vám s tým pomôžeme!

Ako vyzerá bežný deň fashion „blogermamy“?

Každý deň inak.  Záleží na tom či pracujem, alebo som len s deťmi.Keď som doma, deň je plný bežných povinností ako varenie, upratovanie, čítanie rozprávok, prechádzka na ihrisko a tak ďalej. Veľmi rada sa stretávam s inými mamami a ich drobcami a tak sme de facto každý deň vo veľkom kolektíve mamičiek a detí. Keď pracujem tak starostlivosť o deti preberajú starí rodičia.

Čím sa udržiavate fit a vo forme?

Genetikou. Mám to šťastie, že pre svoj výzor nemusím robiť takmer nič. Cvičenie mi veľa nehovorí a aj keď mám rada jogu, pri deťoch sa na ňu dostanem veľmi sporadicky.

Krásna vďaka genetike a striedmemu stravovaniu

Krásna vďaka genetike a striedmemu stravovaniu

Dbáte na špeciálnu stravu? Ak áno, prispôsobujete tomu aj stravovanie ostatných rodinných príslušníkov?

Stravujeme sa podľa zásad zdravej výživy. Veľa ovocia, zeleniny, mäso a vajíčka len z domáceho chovu a žiadne sladené nápoje. Sladkosti a koláče deťom samozrejme dám, ale až po jedle. Moje deti jedia všetko čo my, aj zeleninové šaláty. Nemáme s jedením našťastie žiaden problém.

Cvičíte s deťmi, príp. venujete sa spoločne nejakej pohybovej aktivite?

Snažíme sa byť čo najviac vonku. V lete sú to bicykle a kolobežky, v zime lyže. Nás doma takmer vôbec nenájdete.

Udržiavali ste sa fit a vo forme aj počas tehotenstva? (cvičenie, vyvážená strava, pravidelný pohyb…)

Áno. Vlastne ja celý život vyzerám plus mínus rovnako. Nikdy som nepriberala, ani nechudla. Dokonca aj počas tehotenstiev som pribrala len 9 kg a aj tie boli do mesiaca preč. Lenže minca má dve strany. Nie som žiaden pôžitkár a jedlo mi veľa nehovorí, neviem sa „prejesť“ , resp. maškrtiť, lebo mi chutí, príde mi to ako zrada voči svojmu telu, nikdy som to nerobila. Zjem čo treba, keď mám chuť na koláč, čokoládu, dám si a vypustím to z hlavy. Niekedy, najmä keď pracujem, sa zabudnem najesť. Teda dosť často.

Fashion akcie stíha aj s deťmi po boku

Fashion akcie stíha aj s deťmi po boku

Stíhate sa aj popri deťoch realizovať? Na čo si vždy nájdete čas, bez ohľadu na povinnosti, únavu či zaneprázdnenosť?

Každú voľnú chvíľku využívam na prácu pretože je to pre mňa najväčšie hobby, relax a zároveň sebarealizácia. Považujem to za veľké šťastie, že som našla to, čo ma maximálne napĺňa. Cesta k tomu zisteniu bola zdĺhavá (pracovala som v IT sfére, FMCG a aj v médiách), ale móda mi je proste súdená.

Dokážete si bez problémov zmanažovať čas a povinnosti?

Áno, som veľmi dobrý manažér a veľmi rada delegujem takže ostane voľno vždy aj pre mňa. (smiech)

Kam najradšej v rámci voľného času či dovolenky s deťmi chodievate?

V rámci bežného voľného času chodíme na výlety, do ZOO, športujeme,  veľa sa navštevujeme s priateľmi doma, či na chatách, žijeme spoločensky a aktívne. Naopak na dovolenku chodíme maximálne vypnúť  a tak si vyberáme hotely a rezorty s komplexnými službami a nerobíme vôbec nič, len oddychujeme a bláznime sa s deckami.

Oddych volia najradšej aktívny a v kruhu najbližších

Oddych volia najradšej aktívny a v kruhu najbližších

Je niečo, čoho ste sa ako mama museli úplne alebo dočasne v rámci svojho zaužívaného životného štýlu vzdať?

Nie. Práve naopak, vďaka deťom efektívne využívame čas aj možnosti. Keď boli bábätkami tak to bolo náročnejšie, ale teraz je to všetko OK. Deti majú 2 a 4 roky.

Museli ste v niektorej oblasti (strava, cvičenie, koníčky…) zmeniť ako mama svoje návyky?

Nie.

Prečítajte si aj rozhovor so stylistkou Alexandrou, štvornásobnou mamou

Venujete si chvíľku len pre seba či kamošky, alebo trávite väčšinu času s deťmi a rodinou?

Ja som zástanca rovnováhy v každej oblasti. Na to aby som mohla byť usmiata a akčná mama ako ma všetci poznajú potrebujem „dobiť“ baterky. Mám rada aj samotu aj spoločnosť a čas na seba si nájdem vždy. Máme s mužom pravidlo, že minimálne 1x do týždňa ide von on a 1x ja. Tiež sa striedame v povinnostiach ako kúpanie, či uspávanie takže polovica večerov je „mojich“.

Kto vám so starostlivosťou o deti najviac pomáha a ako?

Jednoznačne manžel. Robí všetko, sám od seba a rád. Každej žene prajem takého muža ako mám ja.

Šťastná rodinka blogerky Fashionspy

Šťastná rodinka blogerky Fashionspy

Je ťažké byť „mamou fashionistkou“? Necítite tlak, že musíte vyzerať stále „tip top“ a dokonalo?

Keby to bolo pre mňa ťažké a cítila by som tlak určite by som to nerobila. Netlačím na pílu, robím čo ma baví, nekalkulujem, ak sa to ostatným páči tak ma to teší a ak nie tak nevadí.

Čo má na Vašom blogu alebo sociálnych sieťach väčší úspech – príspevky o móde alebo materstve a deťoch?

Jednoznačne móda. Podľa mňa keď chcú ženy vidieť „matku“, recepty, alebo deti, pozrú si iné profily nie ten môj.

Trendy a chic mamina - to je značka Fashionspy

Trendy a chic mamina – to je značka Fashionspy

Ste jasným dôkazom toho, že aj mamičky môžu byť šik a trendy. Prečo sa podľa vás potom veľa žien po narodení detí „zanedbá“? Sú to len výhovorky? Aké rady, tipy či triky by ste im odovzdali?

Ďakujem pekne. Ono, všetko v živote je o prioritách a aj toto. Pre niektoré ženy je proste vyššia priorita mať krásne oblečené, čisté a najedené dieťa, 3 príkrmy v taške a náhrádné bodyčko. Proste majú z toho dobrý pocit a neriešia seba. Pre niekoho je naopak vyššia priorita vyzerať dobre a upravene a naopak zabudnú vziať náhradné bodyčko, príkrm… alebo dieťa. (smiech)

Nemyslím si, že ženy by sa vedome zanedbali. Je to taká tá postupná cesta do pekla dláždená tým najlepším úmyslom. Síce vedia, že majú „oblinkané“ tričko a mastné vlasy, ale keď uvarili trojchodové menu, upratali celý byt a nastajlovali dieťa, koho by zaujímalo ich tričko, či iné nepodstatné veci… takto nejako to podľa mňa celé začína.

Stále si myslíte, že skĺbiť materstvo a sebarealizáciu je nemožné? Príďte na konferenciu Pre zdravie ženy a presvedčíme vás o opaku

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár