Začnite písať

INŠPIRÁCIE ROZHOVORY

Tatiana Bartošová: Je ťažké zviditeľniť sa

Tatiana pracovala v zdravotníctve, ale na materskej sa začala venovať niečomu úplne inému. Naučila sa líčiť a dnes má úspešný blog s peknými fotografiami a recenziami beauty produktov. Je mamou dcérky Alžbetky a aktuálne sa pripravuje na príchod druhého dieťaťa.

Ako a kedy vznikol nápad založiť si blog?

Blogovanie som mala v hlave už dlho. Nevedela som sa však rozhodnúť, akou cestou ísť respektíve akou témou sa uberať. Nakoniec sa rozhodla písať blog o kráse, kozmetike a myslím, že som sa rozhodla správne, keďže presne toto je to, čo mi ide a napĺňa ma. A tak sa pred dvomi rokmi v apríli narodilo moje ďalšie dieťa – môj blog.

Ako ste začínali? Ako vyzerali vaše prvé príspevky?

Začiatok bol ťažký. Povedzme si na rovinu. V tejto sfére sa už pohybuje mnoho dievčat a žien, ktoré sa nazývajú blogerkami a preto je ťažké zviditeľniť sa. Prvé príspevky boli o jednoduchých líčeniach, o pár kúskoch dekoratívnej kozmetike, ktorú som mala a samozrejme o jednoduchých fotkách. Postupne som sa naučila, čo sa ľudom páči, aké fotky, aké články a teda čo ich zaujíma. V blogerskej sfére je nás mnoho, ale ľudia si vyberajú a podporia tú, ktorá sa im páči, ktorá ich niečím zaujme a to si musíte zase všímať vy. Stavať na tom a posúvať sa dopredu.

Súčasťou vášho blogu sú aj recenzie beauty produktov. Kde ste sa naučili takto pekne líčiť?

Túto otázku dostávam často (smiech) Jeden deň som si proste povedala, že sa to chcem naučiť, chcem vyzerať dobre a zdokonaliť sa. Začiatky boli ťažké, občasná konštruktívna ale aj negatívna kritika ma posúvali vpred. Musím však priznať, že nie vždy to na mňa vplývalo dobre. Avšak vtedy nastúpil môj manžel Michal, ktorému doteraz za to vďačím, ktorý ma podporoval a posúval dopredu. Zakaždým čo som dostala negatívnu správu na moje líčenie som si povedala, že nabudúce to bude lepšie a tak som na sebe pracovala. Stále. Alžbetka bola úžasné dieťa a veľa spinkala a tak som sa učila, sledovala tutoriály, vizážistky a rôzne videá a skúšala a skúšala.

Ste maminou dcérky, neprekáža jej, keď ju fotografujete, alebo s vami ochotne spolupracuje?

Alžbetka si už na to zvykla. Fotenie neberie ako povinnosť, ale ako zábavu. Mnohokrát sa pri tom dobre zasmejeme a popravde, keď na nej vidím, že nemá náladu, nenútim ju.

Prečítajte si aj rozhovou s trojnásobnou mamou Evou Prnovou, ktorá vyrába Baby box

Ste príkladom toho, že aj mama malého dieťaťa môže vyzerať dobre. Myslíte si, že sa slovenské mamy o svoj vzhľad starajú?

Každá mama je krásna. Ak máte šťastné dieťa, šťastná ste aj vy a to je základom toho vyzerať dobre. Myslím, že nátlak, ktorý na nás vyvíjajú média vyzerať dobre, mať dokonalú pleť, vlasy a aj postavu sa podpísal na mnohých mamičkách. Dnešné ženy sa o seba určite starajú. Možno nie vždy je to správne, ale snažia sa a hľadajú si informácie online alebo vyhľadávajú odborníčky. Ja som však názoru, že niekedy je menej viac.

Ako si popri dieťati zvyknete nájsť čas na blogovanie?

Najčastejšie články píšem večer, keď už Alžbetka spí. Počas dňa sa tomuto nevenujem, len ak potrebujem nejaké fotky s ňou. Nechcem ju týmto obmedzovať a prichádzať o čas, ktorý môžem tráviť s ňou. Ak mám chuť vytvoriť, nejaký make-up look, či natočiť video s produktami, väčšinou je to v čase, keď spinká, alebo sa jej venuje manžel, ktorý ma v tomto plne podporuje a doma mi na to vytvára nie len miesto ale aj čas.

Vašou záľubou sú aj knihy, ktorá je vaša obľúbená? Čo rada čítate?

Momentálne čítam veľmi málo a sporadicky. Teraz sú mojími obľúbenými knihami tie detské. Teraz mám však rozčítanú krásnu knihu Neinstantne krásna, ktorá je plná príbehov zo života.

Aké sú vaše plány do budúcnosti? Plánujete sa vrátiť do pôvodného zamestnania a pokračovať v práci zdravotnej sestry?

Určite áno. Svoje povolanie mám rada. Napĺňa ma, mám rada okolo seba ľudí, rada rozdávam úsmev, pomáham. Je to síce veľmi namáhavé povolanie, no neviem si predstaviť robiť niečo iné. Moje empatické a komunikatívne ja by upadlo a potom by som to nebola ja. Svoju prácu si vážim a pristupujem k nej zodpovedne. Samozrejme ak budem mať ešte energiu naviac, chcem ostať aj v beauty sfére, líčiť seba, ženy v mojom okolí, písať recenzie a blogovať.

Ktorá vec by podľa vás nemala chýbať pri líčení? Čo je váš najobľúbenejší produkt?

Podľa mňa v základnom líčení nesmie chýbať správny makeup, špirála, bronzer alebo teda kontúrovací púder a samozrejme produkt na obočie. Niekedy aj pár ťahov spraví zázrak a ženu zmení k nepoznaniu. Môj obľúbený produkt? Myslím že pomáda na obočie a rúž na bežný deň. Pri výraznejších líčeniach však nesmie chýbať rozjasňovač (smiech) ten tomu dodá šmrnc.

Čo by ste odporučili mamám k tomu, aby rýchlo dokázali vykúzliť pekný vzhľad? Máte nejaký beauty tip?

V prvom rade, používať správne produkty na ich pleť. Od krémov až po odličovače. Starať sa o pleť, ona Vám to časom vráti. Ďalším krokom je držať sa hesla menej je viac. Nepreháňať to s make-upom. Každá žena je krásna, ale treba dať do popredia to, čo tú krásu ešte podčiarkne. A môj tip? Stačí Vám správny odtieň a typ make-upu, špirála, jemne použiť bronzer upraviť obočie a ste hotové a samozrejme nesmiem zabudnúť na úsmev na tvári.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár