Začnite písať

AKČNÉ TIPY

Ako zabaliť deťom desiatu – efektívne, bez odpadu, ekologicky a zdravo

Školský rok je už v plnom prúde a vy ste už viackrát zamýšľali nad tým ako zabaliť deťom desiatu ekologickejšie? Rada by som vám v nasledujúcom článku inšpirovala, ako sa dá deťom zabaliť desiata tak, aby ste zbytočne nezaťažili prírodu odpadom.

Na balenie desiat sa spotrebujú stovky servítok a mikroténových vreciek ročne. O spotrebe PET fliaš ani nehovoriac. Všetkým týmto produktom, ktoré zaťažujú životné prostredie a zároveň sú často aj škodlivé pre zdravie sa však viete vyhnúť.  Odpoveďou sú umývateľné, znovu použiteľné a zdravotne nezávadné obaly pre vás a vašich najmenších.

Fľaša na vodu

Kvalitná fľaša na vodu je absolútny základ. Na trhu ich je obrovské množstvo. Je len na každom z nás a na našich preferenciách, či už preferujeme nerezové, sklenené alebo plastové. Ak sa inak nedá a kúpite si vodu v PET fľaši, po dopití ju už nepoužívajte znova. PET fľaša na vodu je určená na jednorazové použitie a to z toho dôvodu, že mäkčené plasty po čase vypúšťajú do vody toxické látky.

Do čoho zabaliť desiatu?

Na zabalenie sendviča sa nám doma najviac osvedčil ekologický obal na potraviny z včelieho vosku Bee’s Wrap. Na Slovensku sú známe tieto obaly aj napríklad ako voskový obrúsok, voskový obal či povoskovaná látka.

Bee’s Wrap je obal z bavlny a včelieho vosku, ktorý je ľahko umývateľný a znovu použiteľný, je to skvelá náhrada papierových servítok a plastovej fólie. Je vhodný napríklad aj zabalenie bábovky, sušienok alebo ovocia.

Nerezové nádoby

Na zabalenie väčšieho obedu (ako sú napríklad cestoviny či šalát) sú vhodnejšie nerezové dózy. Medzi moje obľúbené patria sady nerezových nádob. Sú to nerezové nádobky rôznych veľkostí, do ktorých sa zmestí celý obed a keď sú nádoby prázdne tak do seba zapadajú, takže zaberajú málo úložného priestoru a sú šikovné na cestovanie.

Ak chcete svojim deťom zabaliť do školy či na výlet oriešky, ovocie alebo iné zdravé, malé maškrty poslúži vám výborne vrecko Stasher.  Stasher je vzduchotesné vrecko vyrobené zo 100%-neho silikónu.  Viete v ňom jedlo aj ohrievať alebo ho použiť ako obal na mrazenie rôznych potravín. Stačí si vybrať vhodnú veľkosť a farbu.

Prečítajte si aj článok o tom, ako prichystať zdravú desiatu

Takže ekologicky zabalenú desiatu by sme už mali, ale v čom ju odniesť? Odporúčam vám poobzerať sa po kvalitnej taške na jedlo. Tieto tašky dobre izolujú a tak si môžete byť istí, že desiata prípadne obed vašich detí, bude aj počas horúcich dní stále čerstvý. V ponuke sú rôzne značky, farby a motívy, verím, že tieto praktické tašky si zamilujete aj vy a zaobstaráte si jednu aj pre seba do práce ?

Buďme vzorom pre naše deti

Učme naše deti odmalička viesť k tomu, ako žiť ekologickejšie, chrániť prírodu a nevytvárať zbytočný odpad. Je veľmi pravdepodobné, že si tento spôsob života osvoja a budú ho praktizovať v budúcnosti vo svojich domácnostiach a ich deti v tých svojich. Práve takto viete šíriť posolstvo ochrany prírody nenásilnou, ale efektívnou formou ďalej.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár