Začnite písať

Uncategorized

Detský svet dizajnu UCho. je festival plný inšpirácie pre celú rodinu

Prvý ročník festivalu UCho. detský svet dizajnu, ktorý do Košíc prinesie jedinečný koncept pre celú rodinu, je plný prednášok, workshopov, nákupov a v neposlednom rade, dobrého jedla.

Pozývame vás na festival Ucho. detský svet dizajnu, ktorý sa uskutoční 7.- 8.12.2019 v Košiciach v kultúrnom centre Kulturfabrik Tabačka.

Podujatie sa koná v rámci slow fashion osvety, ktorá v posledných rokoch rezonuje naprieč celým svetom. Priestor dostanú predovšetkým slovenskí predajcovia, ktorí dbajú na udržateľné a zdraviu nezávadné materiály. Cieľom je motivovať verejnosť k zodpovednému prístupu k nákupu detskej módy, hračiek a rôznych iných doplnkov a potrieb, ako aj k podpore lokálnych výrobcov.

Textilný priemysel je na popredných priečkach odvetví, ktoré devastujú našu planétu. Aj z toho dôvodu je mimoriadne dôležité pozmeniť konzumný spôsob života, odolávať ponuke svetových reťazcov a korporácií a uprednosňovať kvalitu pred kvantitou.

Záštitu nad festivalom prevzal Košický samosprávny kraj. UCho. detský svet dizajnu je pomyselný most medzi detským svetom a dizajnom. Festival, ktorý na jednom mieste počas dvoch dní, spojí
hravosť, kreativitu a detskú fantáziu s jedinečnou, prevažne domácou slow fashion produkciou zameranou na dizajn v detskom svete.

Prečítajte si aj článok o najväčších chybách vo výchove

V čom je Ucho. detský svet dizajnu jedinečný

Načúva detskej duši a prezentuje výrobky, ktoré rozvíjajú motoriku, logiku či EQ. Chceme motivovať rodičov a ukázať im, že aj domáce produkty bez masovej propagácie a produkcie môžu byť kvalitné, moderné a z prírodných eko-materiálov, ktoré deťom neškodia.

Domácim výrobcom ponúkame možnosť vyjsť zo svojich dielní či e-shopov, rozpovedať potenciálnej klientele svoj príbeh, prezentovať svoju filozofiu a ukázať, čo všetko sa pod hlavičkou made in Slovakia vyrába. Deti a ich rodičia budú mať zároveň možnosť výrobky priamo vidieť, vnímať ich
všetkými zmyslami a v neposlednom rade si ich priamo zakúpiť.

Čo všetko môžete vidieť a zažiť na Ucho. detský svet dizajnu

Festival počas dvoch dní návštevníkom ponúkne aj sprievodný program na hlavnom pódiu. Účastníci si budú môžu vypočuť zaujímavé prednášky z oblasti psychológie. Užitočné rady ponúkne Martina Buhlová, ktorá sa venuje vývinu detského mozgu a jeho formovania podľa vývinovej fázy.

O motiváciu mamičiek na materskej dovolenke, ale aj tesne po, sa postará šikovná Janka Troppová, majiteľka a zakladateľka detskej značky Korkii, ktorá v roku 2019 vyhrala cenu Mladý inovatívny podnikateľ. V oblasti zdravia a prvej pomoci orientovanej predovšetkým na našich najmenších bude edukovať Červený kríž, ktorý hravou formou detičky poučí, ako si v prípade núdze ošetriť zranenie a privolať prvú pomoc.

Najmenším návštevníkom je určený workshop maľovania korkových kociek, ktorý bude mať navyše charitatívny rozmer. V závere festivalu organizátori odovzdajú tieto kocky MŠ a ZŠ, ktoré sídlia v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach a ktoré navštevujú predovšetkým dlhodobo hospitalizovaní detskí pacienti.

Kultúrno-kreatívny program pre malých aj veľkých pripraví známe detské košické združenie Haliganda. Pre batoľatá a deti mladšieho veku bude v zóne Bistra k dispozícií detský kútik so zdravými hračkami a špeciálnym zdravým festivalovým jedlom pre celé rodiny.

Kto stojí za zrodom UCho. detský svet dizajnu?

Organizátorkami festivalu Ucho. Detský svet sú Mgr. Michala Cilli, Mgr.art. Miriam Adamec a Ing. Terézia Abranyi, ktoré načúvajú detskému svetu, rady podporujú iné akčné mamy a blogujú o živote ženy počas materstva. Tieto tri mamy si popri rodičovstve plnia svoje vlastné sny (projektové, podnikateľské, kreatívne).

Jedným z nich je projekt DVE matky, on-line kanál, v ktorom prezentujeme úspešné mamy, a povzbudzujeme iné ženy na materskej, aby využili svoje schopnosti a rodičovstvo nepovažovali za prekážku na ceste za svojim snom. Podporujeme slovenský detský trh a malé firmy zamerané na
eco-bio-friendly produkty pre deti (slow fashion).

Ďalším úspešným projektom je Jedna šatka – nosičský festival v Košiciach, ktorého cieľom je podpora kontaktného rodičovstva, nosenia detí, dojčenia, a zároveň podpora a prezentácia domácich výrobcov šatiek a nosičov, oblečenia na dojčenie či nosenie detí.

Kontakt:
Web: www.uchosvetdizajnu.sk
Mail: info@uchosvetdizajnu.sk

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár