Začnite písať

AKČNÉ TIPY ZDRAVIE

Prečítajte si spoločne s deťmi knižku „Nezastaviteľní“

Irynu Zelyk už môžete poznať ako autorku krásnych detských knižiek o pocitoch. Iryna veľmi rýchlo zareagovala na aktuálnu situáciu a rozhodla sa prispieť svojou novou e-knižkou o momentalnej situacii zdarma.

Napísala ju spoločns s MVDr. Markétou Derdákovou, PhD., vedúcou oddelenia medicínskej zoológie na Ústave zoológie SAV, ktorá sa špecializuje na zoonózy, čiže ochorenia, ktoré sú prenosné zo zvierat na ľudí.

Úprimný rozhovor mamy vedkyne a jej malého syna Miška o pandémii, jej príčinách a dôsledkoch, zodpovednosti a vďačnosti. Pohľad na prírodu a ľudí ako na jeden celok. Pomôže dieťaťu lepšie pochopiť súčasnú situáciu a nadobudnúť vedomosti o prenose vírusov zo zvierat na ľudí. Inšpiruje budovať hodnoty v súlade s prírodou, ktorá je nevyhnutnou súčasťou existencie ľudstva.

Keď sa snažíte niekoho pochopiť, tak sa vlastne snažíte pochopiť jeho pocity

 

Na konci poviedky Miško prirodzene vyzdvihuje pozitíva danej situácie a zároveň poukazuje na smer zamerania pozornosti v časoch, ktoré pre ľudí nie sú celkom bežné. Knižku si môžete stiahnuť priamo tu.

Iryna je mama a autorka nezvyčajných rozprávkových príbehov o detských pocitoch. Inšpiráciou pre každý príbeh sú moje deti a situácie, ktoré spolu zažívame. Cieľom jej knižiek je pomocou rozprávkového príbehu inšpirovať deti, aby sa pozreli do seba, aby sa naučili porozumieť svojim pocitom a vedeli ich prijať. Poznať samého seba a ostať autentickým má v živote každého z nás veľkú hodnotu. Keď sa to naučia v detstve, v dospelosti z toho budú ťažiť.

Psychologička Martina Wäldl: Ak sa dieťa pýta, treba mu odpovedať

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár