Začnite písať

Uncategorized

Doplnky do kúpeľne vykúzlia útulnú atmosféru a pocit pohody

V kúpeľni strávime v priemere rok a pol života. Umývame sa, skrášľujeme, relaxujeme, premýšľame, dodávame si odvahy, upokojujeme sa, čerpáme nové sily.

Je to skrátka miestnosť, v ktorej môžeme byť sami sebou. Zároveň je našou vizitkou, pretože do nej zavíta každá naša návšteva. Zariaďte si ju preto útulne, komfortne a prakticky. Pomôžu vám v tom kúpeľňové doplnky.

Pri zariaďovaní kúpeľne vkladáme mnoho energie do výberu štýlových obkladov a kvalitného vybavenia. Premýšľame o správnych rozmeroch vane, umývadla a kúpeľňového nábytku. Niekedy však zabúdame zahrnúť do celkového vzhľadu kúpeľne aj kúpeľňové doplnky. Pritom vytvárajú útulnú atmosféru a pocit pohody. Sú skrátka čerešničkou na torte celej kúpeľne. Ich výber preto nepodceňujte.

Skrinky a poličky sú základ

Viete, že žena má na poličke priemerne 13 kozmetických prípravkov? Potrebuje preto dostatočne priestrannú odkladaciu plochu, aby sa v kúpeľni cítila pohodlne a bezpečne. Ste na tom podobne? Vybavte si kúpeľňu nielen kúpeľňovými skrinkami s dostatočnými úložnými priestormi, ale aj poličkami, na ktoré sa zmestí všetko, čo potrebujete na to, aby ste sa cítili krásna. Pri ich výbere však najskôr zmerajte voľný priestor v kúpeľni a až potom vyberajte podľa typu a vzhľadu.

Stavte na jednotný štýl a vzhľad

Len čo sa pustíte do zariaďovania a nakupovania všetkých košíčkov, dózičiek, dávkovača na tekuté mydlo, držiaka na kefky a ďalších potrebných drobností, vždy si pamätajte, že je dôležité, aby sa vybavenie k sebe hodilo. Vyberajte ho ideálne z rovnakej série. Niektoré doplnky sú totiž sami o sebe štýlové, v celkovom koncepte kúpeľne však môžu pôsobiť rušivo.

Nebojte sa farieb a farebných kombinácií

Aj keď je dôležité, aby vybavenie spolu ladilo a držalo jednotný štýl, nebojte sa farieb a farebných kombinácií. Sterilitu miestnosti rozbijete napríklad rovnakou farbou uterákov a predložky, ktorú si vyberiete. Nezabudnite aj na štýlový kôš na bielizeň, pri ktorom na prvý pohľad nezistíte, čo sa v ňom skrýva.

Prečítajte si článok o tom, ako rozptýliť deti počas nútených prázdnin

Zbytočnosti, ktoré vám spríjemnia život

Kúpeľňové doplnky majú okrem estetickej funkcie aj svoj praktický účel. Niektoré sa však môžu zdať na prvý pohľad zbytočné. Napríklad držiak na fén, zásobník kozmetických tampónov a tyčiniek alebo zásobník na papierové vreckovky nie sú nevyhnutné veci, ale napriek tomu stoja za pozornosť, pretože vám uľahčia a spríjemnia život. Tak si ich doprajte. Žijeme len raz.

Zdroj: Sanitino.sk

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár