Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE

Tri milé aktivity pre celú rodinu

Ešte stále doma zápasíme s tým, že nevieme, ako zabaviť deti. Najmä rodičia, ktorí pracujú, a potrebujú chvíľu aj pre seba, nemajú čas na spoločné aktivity. Prinášame vám tri inšpirácie, pri ktorých sa spojíte ako rodina a strávite pekný čas.

K aktivitám budete potrebovať:

  • farbičky, vodové alebo temperové farby, papier, štetec
  • dobrú náladu
  • tvorivosť a súťaživosť

Rodinný erb

Mamka alebo ocko nakreslí na veľký  papier obrys erbu a vysvetlí, čo to erb je.  Potom  ceruzkou  rozdelí erb na toľko políčok, koľko členov je v   rodine. Každý do svojho políčka nakreslí to, čo ho najviac charakterizuje, čo sa mu v rodine páči, alebo čo si želá.

Keď bude  celý erb hotový,  každý postupne svoju kresbu predstaví a porozpráva ostatným členom rodiny čo nakreslil.

Hotový rodinný erb si môžete vystaviť na chladničku, alebo zarámovať a zavesiť na stenu napríklad do detskej izby.  Nezabudnite  na druhú stranu napísať dátum, kedy ste rodinný erb vytvorili.

Odtlačky prstov alebo rúk

Urobte si zaujímavú  rodinnú koláž odtlačkov rúk alebo  brušiek prstov.  K tejto aktivite budete potrebovať vodové alebo temperové farby, štetec a väčší papier.

Mamka alebo ocko postupne každému členovi rodiny  natrú dlaň alebo bruško prsta temperovou farbou podľa vlastného  výberu. Potom každý opatrne pritiskne dlaň alebo bruško prsta na pripravený  papier. Takto postupne urobia svoje odtlačky všetci členovia rodiny.

Prečítajte si aj: Ako bojovať proti závislostí detí na hrách?

Keď obrázok uschne…

  • každý môže napísať k svojmu otlačku svoje meno
  • môže si k nemu nalepiť svoju fotku
  • alebo na jednu stranu papiera môžete nalepiť svoju fotku celej rodiny

Obrázok si môžete zarámovať a zavesiť. Nezabudnite  napísať dátum, kedy tento táto rodinná koláž vznikla.

Vymysli značku

Mamka alebo ocko krátko vysvetlia, že poznáme nielen dopravné značky pre dopravné prostriedky a ľudí ale aj iné značky ako napríklad Zákaz kladenia ohňa, Zákaz loviť ryby, Pozor lavína, Nevstupovať so zmrzlinou, Pozor, zlý pes  a podobne.

Úlohou každého  člena rodiny je, aby vymyslel  a nakreslil na papier novú značku. Môže sa týkať vonkajšieho priestoru, ale aj značka, ktorá upozorňuje na niečo v byte. Keď bude mať každý svoju  kresbu hotovú, predstaví a vysvetlí ostatným členom rodiny…

  • čo jeho značka zakazuje, povoľuje alebo oznamuje
  • kam by túto značku umiestnil
  • prečo vymyslel práve túto značku

Zdroj: zsvrutocka58.edupage.org

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár