Začnite písať

AKČNÉ TIPY RODIČOVSTVO

Kam dať deti v lete? Čo tak skúsiť denné tábory?

Lámete si hlavu nad tým, kam umiestniť svoje deti počas dvoch mesiacov letných prázdnin? Dobrá správa! Denné tábory v Bratislave existujú aj pre predškolákov! OZ Preliezka pripravilo denné MINI tábory pre deti už od 4 rokov.

Letné prázdniny už klopú na dvere. Deti skáču od radosti, no rodičia kalkujú s voľným časom najlepšie, ako vedia. Mnohí si počas epidémie vyčerpali dovolenky a teraz dobiehajú zameškané pracovné povinnosti. Príjemným vyplnením a spestrením prázdninového času môžu byť denné tábory.

Občianske združenie Preliezka ponúka vyše 40 táborov pre deti vo veku od 4 do 14 rokov.
Pre deti od 4 do 6 rokov sú pripravené denné tábory s označením MINI. Predškoláci sa
naučia starať o zvieratká v zoo, stanú sa umelcami, staviteľmi aj ochranármi našej
krásnej prírody. Starší súrodenci do 14 rokov sa zatiaľ môžu stať youtubermi, veselými vodákmi, nádejnými futbalistami pod vedením Ľubomíra Moravčíka, kočkami v pohybe a aj mladými dámami. Ponuku všetkých táborov nájdete na www.dennetabory.sk.

Spokojné deti aj rodičia

OZ Preliezka pripravuje letné denné tábory už 17 rokov. Najlepším dôkazom toho, že to robia dobre a s veľkým srdcom, sú pozitívne referencie od rodičov a ich spokojných detí, ktoré sa k nim opätovne vracajú. Tento skúsený organizátor nechcel sklamať ani tento rok, preto sa flexibilne prispôsobil novým podmienkam.

„Denné tábory v Bratislave sú pripravené a tešíme sa na všetky deti, ktoré k nám aj tento rok zavítajú. V súlade s protiepidemiologickými pravidlami kladieme mimoriadny dôraz na dezinfikovanie priestorov a bezpečnosť v našich táboroch. Snažíme sa vyjsť aj v týchto časoch v ústrety rodičom, a preto sme pripravili hneď niekoľko noviniek.

Tábory pre predškolákov

Denné tábory sme rozšírili o ponuku s označením MINI pre deti v predškolskom veku. Taktiež prinášame prvýkrát možnosť neskoršej platby. Rezerváciu tábora je možné vytvoriť už dnes a zaplatiť neskôr,“ hovorí Michal Moško, MBA, generálny sekretár OZ Preliezka.

Rezerváciu tábora je možné realizovať bez preddavku, úhradu za tábor stačí zrealizovať 14
pracovných dní pred začiatkom vybraného turnusu. Na úhradu je možné využiť aj rekreačné
poukazy alebo benefitné karty.

Ako vybrať tábor

Ako správne vybrať tábor, na čo sa zamerať, radí detská psychologička Jana Kolláriková:
„Pri výbere tábora odporúčam rodičom prihliadať na preferencie a záujmy dieťaťa, netreba
mu vnucovať niečo, k čomu neinklinuje. Čas, ktorý dieťa strávi mimo domova, by si malo
vychutnať, cítiť sa dobre, nadväzovať nové priateľstvá a zažívať dobrodružstvá, na ktoré
bude ešte dlho spomínať. Pri denných táboroch je eliminovaný stres z odlúčenia. Program
počas dňa majú deti vyplnený zmysluplnými aktivitami a večer sú opäť doma so svojimi
rodičmi. Pri hľadaní vhodného tábora vyberajte v prvom rade zodpovedného organizátora s dlhoročnými skúsenosťami, získajte referencie od iných rodičov a výsledkom budú
spokojné a šťastné deti.“

Pestrá ponuka

Prinášame zaujímavé tipy na táborové programy v OZ Preliezka, v ktorých deti objavujú,
šantia, športujú a učia sa hravou formou na čerstvom vzduchu:

Krížom-krážom so Slovak Lines

Augustový denný tábor je určený pre cestovateľov, dobrodruhov a objavovateľov vo veku od 7 do 14 rokov. Na ceste za poznaním ich čaká nekonečné šantenie a zábava vo Family Parku, ktorý je snom každého dieťaťa. Kroky táborníkov povedú aj do živočíšnych ríš od Antarktídy až po trópy, kde v ZOO Schönbrunn odhlalia svet zvierat od tučniakov cez orangutany až po pandy veľké. Dobrodružná cesta naberá ďalší smer na hrad a kúpalisko v Hainburgu.
Deti budú mať množstvo zážitkov a nebudú chýbať ani každodenné aktivity v podobe pohybových hier.

Prečítajte si aj: Čo hovorí cestovateľka Barbora Kratochvílová o cestovaní s malými deťmi? Ako sa treba zbaliť?

Smelé svište

Milovníci prírody vo veku od 6 do 14 rokov sa vydajú po náučných chodníkoch, naučia sa veľa o lese, stromoch, rastlinách a bezstavovcoch. Ako vonia les? Ako spoznať vtáctvo podľa zvukov? Kde zimujú chrobáky? Kam až siahajú denne korene stromov? Veľa otázok a veľa zaujímavých odpovedí, hry s fantáziou a súťaže na podporu kreatívneho myslenia a učenia hravým spôsobom čakajú na deti počas mesiacov júl aj august.

Traja pátrači

Kto má rád tajomstvá a odhaľovanie pokladov pomocou indícií? Po šantení v lese a objavovaní záhad sa deti vybláznia v bludisku, kde fantázia nepozná hranice. Zábava pokračuje šifrovaním, odtlačkami prstov a hrami s optickým klamom. Po nahliadnutí do histórie
v petržalských bunkroch prichádzajú skutoční rytieri, ktorí deti priučia historickému šermu. Deti sa veľmi dobre cítia aj na návšteve u hasičov, ktorá je pre ne veľkým zážitkom. Netreba zabúdať ani na pravidelný pohyb, preto cyklisti aj kolobežkári, pribaľte si prilby, dopravné ihrisko čaká!

Niečo o OZ Preliezka

Občianske združenie Preliezka je na slovenskom trhu 17 rokov a zameriava sa na poskytovanie voľnočasových aktivít pre deti od 4 do 14 rokov. Prostredníctvom webu dennetabory.sk poskytuje vyše 40 tematických táborov, ktoré sú dôkladne pripravované v spolupráci s odbornými metodikmi. Deti rozvíjajú svoju predstavivosť, učia sa hravým spôsobom a získavajú nové priateľstvá. Aktuálna ponuka denných táborov je na stránke www.dennetabory.sk.

Zanechaj nám svoj komentár