Začnite písať

INŠPIRÁCIE RECEPTY ZDRAVIE

Fit brokolicové fašírky s cícerom – vhodné aj pre deti

fit brokolicove fasirky

Máte radi brokolicu? Ak nie, nevadí. V tomto recepte ju nerozozná ani jej zarytý odporca. Fit brokolicové fašírky sú perfektným jedlom aj pre deti, do ktorých by ste zeleninu dostali len ťažko. Obsahujú vysoké množstvo cenných bielkovín a vlákniny.

Deti môžete jednoducho zapojiť do samotnej prípravy jedla. Malí pomocníci určite neodmietnu možnosť vyrobiť si z cesta svoje vlastné tvary.

Čo potrebujeme:

1/2 strednej brokolice

1 konzerva cíceru

2 vajcia

5 lyžíc hladkej špaldovej múky

soľ, korenie

mletá rasca

sušená bazalka

sušený tymián

voda/mlieko podľa potreby

Príprava:

Brokolicu nakrájame na ružičky a spolu so scedeným cícerom a vajíčkami zmixujeme v mixéri na kašu. Ak je príliš hustá, môžeme ju rozriediť 2-3 lyžicami vody alebo mlieka. Kašu dáme do misy a pridáme múku. Výsledná hmota by mala mať konzistenciu, z ktorej môžeme formovať fašírky.

Vyformujeme valčeky alebo placky, ktoré dáme na plech s papierom na pečenie alebo na nepriľnavú panvicu. Pečieme v rúre pri 200 stupňoch Celzia približne 30 minút. Záleží to od veľkosti valčekov.

Môžeme podávať ako samostatné jedlo, alebo ako prílohu k mäsu.

Fašírky sú vhodné aj pre deti od 12. mesiacov, pokiaľ sú už v strave zavedené strukoviny. Môžeme ich podávať aj pre deti od 10. mesiacov, ale cesto pripravíme len so žĺtkami a vynecháme mlieko, soľ a korenie.

Pre deti môžeme tieto fašírky využiť v podobe „finger-food“, čiže jedlo do rúčky, prípadne na cesty.

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár