Začnite písať

AKČNÉ TIPY CHOROBY INŠPIRÁCIE ZDRAVIE

Prechladnutie a kašeľ – 4 tipy na domáce recepty

prechladnutie

V jeseni a zime si náš organizmus prechádza skúškou odolnosti. Aby sme sa udržali čo najviac fit, nemali by sme zabúdať na pestrú a vyváženú stravu plnú kvalitných vitamínov a minerálov. Ani to nás však pred ochorením nemusí dostatočne ochrániť. Skôr ako pobežíme  do lekárne, vyskúšajme silu byliniek. Vyskúšajte tipy na domáce recepty proti chrípke a prechladnutiu od odborníkov z výživových poradní Naturhouse.

 

Kašeľ

 

Zázvorový zábal – dôkladne zmiešajte med, múku, olivový olej a zázvor. Výslednú zmes vložte na plátno, okolo ktorého zabaľte gázu. Pripevnite na prsia a prelepte náplasťou. Následne nechajte pôsobiť cez noc.

 

Ľahší kašeľ možno zvládnuť vďaka reflexným bodom a akupunktúre

 

Chrípka

 

Obyčajná cibuľa? Naši predkovia na túto pálčivú zeleninu nedali dopustiť a jej liečebné pôsobenie je známe po stáročia. Čaj z cibule vďaka éterickým olejom obsiahnutým v cibuli pomôže upokojiť krk
a uvoľniť nos pri nádche. Nemusíte sa báť cibuľovej chuti, ktorá nie je tak výrazná. Ak by nám nerobil med dobre pri kašli, vynecháme ho, jeho kryštáliky môžu dráždiť precitlivenú sliznicu a kašeľ naopak vyvolávať. Pri samotnom kašli potom môžeme siahnuť ešte po ďalších bylinách – tymiane, divozely
či čiernej baze.

Cibuľový čaj  – ošúpte dve cibule a pokrájajte ich na kolieska. Dajte do hrnca, zalejte pol litrom vody
a varte na miernom plameni desať až pätnásť minút. Následne sceďte. Môžete dochutiť medom, zázvorom alebo škoricou.

 

Imunita

 

Kustovnica čínska získala právom značnú popularitu po celom svete v oblasti zdravej výživy. Jej plody obsahujú množstvo vitamínov A a C, ktoré pomáhajú budovať imunitu a množstvo silných antioxidantov. Z vedeckých štúdií vyplýva, že látky obsiahnuté v kustovnici sú účinné v prevencii chorôb od bežného nachladnutia až po nádorové ochorenia.

Čaj z kustovnice – dve lyžice sušenej kustovnice čínskej zalejte horúcou vodou. Môžete pridať med a citrón.

 

Prechladnutie

 

Šípkový čaj – dve lyžice šípok rozdrvte, prelejte pol litrom vody a nechajte cez noc lúhovať. Druhý deň nálev zľahka zohrejte na cca 80 stupňov. Následne šípky preceďte cez husté sito a môžete ešte dochutiť napr. medom.

Na čo si dať pozor pri príprave:

Kto by pri príprave šípkového čaju polieval plody vriacou vodou alebo by ich dokonca varil, robil by zásadnú chybu. Pripravil by sa totiž práve o väčšinu vitamínu C, kvôli ktorému šípkový čaj pripravujeme a rovnako aj o ďalšie liečivé látky. 

TIP JUVENKI 14X10 AMPÚL

Ampulky sú zdrojom vitamínov a antioxidantov, vďaka ktorým podporujú regeneračné procesy v období únavy a zabraňujú negatívnym účinkom voľných radikálov. 

K dostaniu: www.eshop-naturhouse.sk

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár