Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE RECEPTY

Vianočné škoricové sušienky

Vianoce sa pomaly blížia a s nimi aj pečenie sladkých dobrôt. Je to magické obdobie pri ktorom si môžeme púšťať koledy a tráviť s našimi najmenšími krásny čas. Deti sa radi hrajú s cestom a je to pre nich obrovská zábava. Malí pomocníci to určite neodmietnu a s radosťou si z cesta vytvoria tvary podľa svojich predstáv.

Na vianočné škoricové sušienky budete potrebovať pečiatky na sušienky, ktoré určite zoženiete aj s vianočnou tématikou. Oblečte si zásteru a pri pečení s deťmi očakávajte múka všade, len nie na doske na vaľkanie cesta. To ale vôbec nevadí. Sneh je predsa tiež biely a môžete sa spolu popri pečení zahrať na snehové kráľovstvo.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

180 g práškového cukru

250 g masla

2 vajíčka

3 lyžice medu

2 lyžičky škorice

Príprava:
Všetky suroviny zmiešame, zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na hodinu. Cesto je trochu lepivé, ale odležaním stuhne. Cesto vyvaľkáme na cca 4 mm a vykrajujeme kolieska na ktoré otlačíme pečiatku. Aby sa pečiatka nelepila, je dobré ju „namáčať“ do múky.
Plech si vyložíme papierom na pečenie a poukladáme na nich sušienky. Môžu byť aj tesne pri sebe, keďže sa pečením neroztekajú. Pečieme ich cca 8 minút pri teplote 180°. Ak všetky sušienky nezjedia deti, výborne sa hodia aj ku poobednej káve. Určite ich do Vianoc budete piecť ešte niekoľko ráz. Dobrú chuť!

 

 

 

 

 

Tagy
Barbora Jelinek

content creator, copywriter, @akcnemamy, @prezdraviezeny, influencer

  • 1

1 Komentár

Zanechaj nám svoj komentár