Začnite písať

AKČNÉ TIPY

5+1 tipov, ako nájsť ten perfektný darček

darček

V priebehu nášho života sa vyskytnú situácie, kedy budeme musieť kupovať darčeky. Či už na narodeniny, svadby, výročia alebo iné príležitosti. Výber a nákup darčekov môže byť niekedy stresujúci. Výzva spočíva v hľadaní niečoho, čo sa bude páčiť a čo budú obdarovaní používať. Chcete im ukázať, že vám na nich záleží a dať im niečo, čo pre nich skutočne bude niečo znamenať? Ako na to a, ako vybrať ten perfektný darček, pre tých, ktorých máte radi?

1. Poznajte osobu, pre ktorú kupujete

Môže to znieť ako samozrejmosť, ale ako dobre poznáte osobu, pre ktorú kupujete? Ak váhate, potom premýšľajte o jej záľubách a záujmoch. Požiadajte jej priateľov a rodinu o nápady, urobte si prieskum na sociálnych sieťach. Možno budete prekvapení, čo všetko o danej osobe zistíte. Taktiež si prezrite jej domov, nemá zmysel kupovať mejkap alebo parfémy pre ženu, ktorá ich nepoužíva, alebo ktorá ich vlastní veľa.

2. Myslite prakticky

Možno si myslíte, že čím viac, tým lepšie. Väčšina ľudí ocení praktický darček, ktorý skutočne využijú, ako niečo čo im potom bude stáť a zapadať prachom. Nehovoríme však o ponožkách a spodnom prádle. Zamyslite sa a pouvažujte o veciach, ktoré by mohli byť naozaj užitočné pre osobu, pre ktorú kupujete. Môže to byt‘ napr. darčeková poukážka do ich obľúbenej reštaurácie alebo zážitok, ako sú napríklad kurzy varenia, škola šmyku alebo fotografie. Momentálne, praktickým darčekom, ktorý naozaj chtiac nechtiac využijú všetci sú originálne rúška.

3. Skúste darček zosobniť

darcek

To môže byť výhodné hlavne pri výbere kvetov, vína alebo čokolády. Ak kupujete kvety, aká je ich obľúbená kvetina a farba? Ktoré víno preferujú? Aké čokolády majú najradšej? Niektoré čokolády a vína vám umožňujú prispôsobiť nálepku alebo etiketu, aby bola položka viac špeciálnejšia. Darovaná osoba sa tak bude cítiť vzácnejšia. Buďte kreatívni, a potešte celú rodinu originálnym darčekom.

 

4. Nekupujte darček, ktorý chcete vy

Toto je chyba ktorú robia často kupujúci darčekov, a to hlavne pre svojich partnerov. Preto nemyslite na seba, ale na obdarovaného. Nebude mať zmysel kupovať lístky na koncert vašej obľúbenej skupiny, keď viete, že vášmu partnerovi sa vôbec nepáči. Pri výbere darčeka pre vášho muža alebo ženu treba byt‘ originálny.

5. Darujte „skúsenosti“

Darovanie zážitku je skvelým nápadom pre každého. Takýto darček má pre niekoho väčšiu hodnotu ako niečo hmotné. Zážitkom by teda mohli byť lístky na koncert alebo výučba niečoho, čo majú radi, ako napr. súkromná lekcia tanca, kurz fotografovania alebo varenia, či deň baristických zručností pre milovníkov kávy.

6.  Doma vyrobené dobrotypecenie kolacov

Obdarovať priateľov a rodinu čerstvými koláčikmi, tortami, zaváraninami alebo inými domácimi jedlami je úžasný nápad, najmä ak viete, že človek nerád varí, – ale miluje dobroty!

 

Tipy na zmysluplné darčeky

NA ZÁKLADE HOBBY:

  • Kuchárske knihy, potreby na varenie / pečenie, kurzy varenia, vynikajúci nôž
  • Knihy, darčeková poukážka do kníhkupectva
  • Kupón alebo poukážka do obľúbenej kaviarne, alebo čajovne, ručne vyrobený hrnček
  • Fotografické potreby, kurzy alebo poukážku na špeciálne fotenie

darcekSKUTKY / SLUŽBY:

  • Uvarenie večere
  • Ponúknuť opatrovanie deti alebo prechádzku so psom
  • Upečenie koláča
  • Ponúknite umytie auta, umytie okien, upratanie domácnosti, opravu bicykla

NA PAMIATKU:

  • Vytlačené fotografie, zarámované fotografie alebo fotokniha
  • Kreatívny rodinný portrét
  • Ručne vyrobený predmet z kusu dreva alebo iného materiálu, zbierka skál, alebo nájdené predmety, ako napríklad mušle z dovolenky, alebo z miesta, ktoré ste s tou osobou navštívili

 

Hovorí sa: „Je lepšie dávať, ako prijímať.“ Keď dáte niekomu darček, ktorý sa mu skutočne páči a považuje za užitočný, je to niečo veľmi a hlboko uspokojivé. Či už ide o výber darčeka pre priateľa, príbuzného, spolupracovníka alebo milovanú osobu, najhlavnejšie je, aby to bolo zo srdca.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár