Začnite písať

PR ČLÁNKY

Ako správne vybaviť detskú izbu tak, aby spĺňala všetky dôležité kritériá

Interiér miestnosti hrá veľkú úlohu aj pri vývoji dieťaťa, preto je veľmi dôležité k nemu pristupovať múdro. Poďte sa preto spolu s nami pozrieť na všetky veľmi dôležité detaily zariadenia detskej izby. 

Neutrálne odtiene a prírodné materiály

Dieťa rastie veľmi rýchlo a jeho záľuby aj záujmy sa menia, čomu budete musieť prispôsobiť nielen výber krásnych fusakov, ale aj priestor na bývanie, zábavu a hru. Prispôsobiť týmto podmienkam detskú izbu je ale časovo aj finančne náročné. Preto stojí za to zvážiť hneď na začiatku výber neutrálnych možností výzdoby miestnosti, s ktorými budú deti spokojné čo najdlhšie. 

Bude jednoduchšie zmeniť interiér, ak sú steny pokryté farbou, a nie tapetami. Táto farba má špeciálne vlastnosti, kde je jej odolnosť jednou z tých najväčších. Myslite v detskej izbe aj na množstvo prírodných materiálov, aby detská izba deťom vyhovovala aj po zdravotnej stránke.

Transformačný a bezpečný nábytok

Ak je dieťa malé, police alebo kusy nábytku by mali byť navrhnuté na jeho úrovni. Aby si dieťa mohlo samostatne vziať napríklad svoje obľúbené hračky. Prospeje to tiež vývoju vášho dieťaťa. Nezabudnite ani na prvky, ktoré definujú pohodlie, ako sú príjemne mäkké deky a posteľné prikrývky. 

Určite vám pomôže v zariaďovaní detskej izby aj transformačný nábytok, pretože deti majú veľmi rady zmeny a meniace sa prostredie vo svojej izbe, určite sa im takýto nábytok bude páčiť. Použitím transformačného nábytku šetríte navyše priestor potrebný pre útulný a pohodlný život dieťaťa. 

Správne osvetlenie

detska izbaNezabudnite na osvetlenie v interiéri detskej izby. Správne umiestnené svetlo dieťa neunaví. Stojí za to uprednostniť matné ploché odtiene, čo najbližšie k stropu, alebo bodové svetlá, ktoré zabezpečia distribúciu svetla po celej miestnosti.

Nad pracovnými plochami by svetlo zo žiarovky nemalo byť príliš jasné alebo tlmené. Používajte žiarovky do 60 W a tienidlo, aby priame lúče neprenikali do očí. Ešte lepšie ale urobíte, ak deťom zabezpečíte jednoduchú reguláciu prirodzeného denného svetla cez okná vďaka moderným žalúziám

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár