Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE RODIČOVSTVO

8 tipov na vianočné tvorenie s deťmi počas prázdnin

ozdoby

Dlhé zimné večery sú ideálnym obdobím na trávenia spoločného času. Najmä takto pred Vianocami si môžeme spoločné chvíle spríjemniť kreatívnym tvorením, ktoré zvládne naozaj každý. Najmä deti ocenia, keď sa môžu vyšantiť s farebnými papiermi, lepidlom a ozdobami. 

Vyrobte si originálne vianočné pohľadnice

Stačí naozaj niekoľko drobností, ktoré sa doma bežne povaľujú. Rôznofarebné gombíky, fixky, farby, farebné pásky a trochu kreativity. Navyše môžete pohľadnice rozposlať rodine a známym, ktorí sa im určite potešia.

Pripravte si vlastné obaly na darčeky

Aj malá drobnosť bude vyzerať úžasne, ak bude krásne zabalená. Nemusíte míňať peniaze na drahé baliace papiere, či darčekové tašky. Stačí obyčajný biely papier, či taška v naturálnych farbách. S troškou fantázie ich pretvoríte na jedinečné obaly, ktoré sa budú pod stromčekom vynímať.

Recyklujte

Pre niekoho je to odpad, ale ak máte doma deti, aj rolka z toaletného papiera sa dokáže zmeniť na čokoľvek. Skúste ich pretvoriť na milé vianočné dekorácie, ktorými môžete ozvláštniť stromček, alebo sviatočný stôl.

Vyrobte si originálne ozdoby

Ozvláštnite svoj stromček o ozdoby, ktoré si pripravíte spolu s deťmi. Originalite a nápadom sa medze nekladú.

Tipy od našich šikovných mamičiek

Na našich facebookových stránkach sme vás poprosili aj o inšpiráciu na vianočné tvorenie priamo do vašich detičiek. 🙂 Ak teda neviete, ako svoje deti počas prázdnin zabaviť, venujte im trochu svojho času a určite vzniknú z toho krásne diela. Budeme radi, ak sa o ne s nami podelíte aj v komentároch pod článkom.

Mama Mária Krištofovičová Kusá si s deťmi vyrobila takéto krásne mikulášske čižmičky. Jednoduchý nápad na milú dekoráciu napríklad aj do okna.

Mama Milka Juhásová Taňkošová tvorí s deťmi krásne vianočné stromčeky z nití a vlny. Určite príjemne ozvláštnia nielen komodu, ale aj vianočný stôl.

Neviete, čo podarovať starým rodičom a obchody sú už zavreté? Inšpirujte sa nápadom maminy Ivany Stankovskej Mojtovej, ktorá kresbičky svojich detí preniesla na šálky. Takto môžete babku a dedka potešiť milým darčekom, ktorý im vždy pripomenie šikovné vnúčatá.

Dcérka Slávky Holeštákovej vyrobila adventný veniec z čečiny, prírodných materiálov a ozdôb. Príroda nám naozaj poskytuje veľa možností na krásnu výzdobu našich domovov.

Prajeme vám príjemné tvorenie. 🙂

Zdroj foto: Pinterest, Facebook

Vyrobte si s deťmi vianočné ozdoby zo slaného cesta

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár