Máte chuť na slanú chuťovku? Vyskúšajte syrové muffiny s paradajkami a bazalkou

Share

Koniec roka je typický rôznymi prípravami osláv príchodu roka nového. Každý sa chce pred návštevou blisnúť chutnými drobnosťami, ktoré ozvláštnia sviatočný stôl. Muffiny síce nepatria k tradičnému vianočnému či novoročnému pečivu, ale skúste im dať šancu v slanej variante, ktorá vás určite nesklame. 

My sme si pre vás pripravili recept na syrové muffiny so sušenými paradajkami a bazalkou. Pokiaľ však tieto suroviny doma nemáte, hravo si ich ozvláštnite napríklad aj kúskami šunky, či kukuricou a hráškom.

Suroviny:

  • 350 g strúhaného tvrdého syra
  • 250 g hladkej špaldovej múky (môže byť aj obyčajná polohrubá)
  • 250 ml mlieka
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 60 g roztopeného a vychladnutého masla
  • 2 vajcia
  • 6 ks sušených paradajok v oleji
  • čerstvá a sušená bazalka
  • 1 strúčik cesnaku (možno vynechať)
  • soľ, korenie

Postup:

Paradajky si nakrájame na menšie kúsky, čerstvú bazalku si nasekáme na drobno. Syr, múku, mlieko, vajcia dáme do misky, pridáme rozpustené maslo, prášok do pečiva, trošku soli a korenia (so soľou opatrne, pretože syr je sám dosť slaný), nastrúhaný cesnak, nakrájané paradajky a 1 čajovú lyžičku sušenej bazalky a čerstvú bazalku.

Vymiešame cesto, ktoré má hustejšiu konzistenciu. Cesto dáme do formičiek na muffiny a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch Celzia približne 20 minút.

Pred pečením môžeme muffiny posypať makom, sezamom alebo tekvicovými semienkami.

Chuťovky, ktoré si radi pripravíte nielen na Silvestra