Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE

Akčné mamy testovali hovoriace knihy. Čím naše deti zaujali najviac?

Ako mnoho z vás, aj my v redakcii sa aktuálne potýkame s tým, ako zvládnuť deti, homeoffice a domácnosť. Nie je to vždy jednoduché, najmä ak chceme našim deťom zabezpečiť zmysluplné trávenie času. Rozhodli sme sa teda otestovať s našimi deťmi hovoriace knihy Geniuso, vďaka ktorým sa naše ratolesti nielen zabavili, ale aj niečo naučili. Čo ich zaujalo najviac? A čo sme zase ocenili my mamy?

Geniuso sú slovenské hovoriace knihy, ktoré  si určite zamilujú deti všetkých vekových kategórií. S Geniuso knihami deti rastú a stále objavujú nové ozvučené miesta a informácie. Objavovať a poznávať, to deti s Geniuso knihami nikdy neprestane baviť! Navyše niektoré sú nahovorené aj vo viacerých jazykoch. Dieťa sa pri hre s nimi môže zároveň zdokonaľovať v učení nových slovíčok.

Čo sa páčilo na knihách našej redaktorke Vierke?

vierkaKnihy Geniuso sú ľahšie v porovnaní s konkurenčnými titulmi. Preto sa mi bez problémov zmestia do kabelky, keď ideme niekam autom, alebo musíme čakať v čakárni. Môžem ich tak mať vždy po ruke pre prípad nudy.

Páči sa mi, že v knihách sú rôzne veselé rýmovačky, ktoré sú dobre zapamätateľné a chytľavé. Moja dvojročná dcérka zbožňuje najmä Zvieratkovo a Mia na farme. Musím priznať, že kvízy v knihe dokonca zabavili aj mňa. Za veľkú výhodu považujem aj to, že sa knihy dajú prepnúť do iného jazyka.

A čo na knihy hovorí Maťka a jej synovia?

Hovoriace knihy máme veľmi radi. Teším sa, že sme mali možnosť vyskúšať aj najnovšie kúsky. Ak máte kamarátov, ktorí majú hovoriace pero tiež, je skvelé sa s nimi dohodnúť, že si každý nakúpi iné knižky a po čase si ich jednoducho prestriedate.

Nie je veľa aktivít, pri ktorých dokážem zladiť oboch chlapcov (2 a 5 ročný), ale hovoriace knihy sú jednou z nich. Vili dokonca cez knihy „vyučuje“ Jonáša a opakuje mu vyslovené slová. Pre každého z nich máme knižky pre ich level. Vili miluje Maxa a Leu aj Bájky o ázijských zvieratách. Obsahy sú veľmi aktuálne práve pre dnešné digitálne deti. Dokážu sa pri nich zabaviť a rozšíriť slovnú zásobu. Pri dvojjazyčných precvičiť anglické slovíčka.

Je to ideálna aktivita do dažďa, na dlhé cesty autom, aj v momente, keď už máte pocit, že ste vyskúšali všetko. Aj vďaka príbehu jedného kráľovstva Vili pochopil, čo sa môže stať, ak bude jesť nezdravé jedlo a veľa sladkostí.

Deti redaktorky Janky milujú pesničky

jankaMoji drobci sa knihám veľmi potešili. Je to vítaná zábavka najmä keď nemôžeme chodiť často von kvôli počasiu. Mám doma 2 a 3,5 ročné deti, ale s knihami si hneď poradili. Lucka má najradšej Ľudové notičky, kde sú všetky známe piesne. Staršiemu Miškovi sa najviac páčia hádanky, ktoré sú na každej strane knihy.

Deti veľmi rýchlo pochopili princíp načítavania perom a tak sa zabavia aj samy, kým ja si stihnem urobiť iné veci. Knihy sú tlačené na kvalitnom papieri, ktorý znesie aj horšie zaobchádzanie. 🙂

Hodnotenie Akčných mám

  • knihy sú ľahké a tak sa hodia aj na cesty
  • sú viacjazyčné a nie je potrebné si tak na každý jazyk zadovážiť viacero titulov
  • obsahujú veľa riekaniek a rýmovačiek, deti sa ľahko naučia nové básničky
  • rýchly tréning slovnej zásoby
  • slovenský produkt

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár