Začnite písať

ARCHITEKTÚRA A DIZAJN

Kde nájdete najmodernejšiu zdravotnícku školu na Slovensku?

zdravotnícka

Ak práve uvažujete nad budúcnosťou svojho dieťaťa, určite jedným z parametrov, ktorý zaváži, je aj kvalita školy samotnej. Renomé mnohých škôl klesá práve neadekvátnym vybavením, či kvôli zastaraným priestorom. Ktorá je teda momentálne najmodernejšia škola na Slovensku?

Rekonštrukcia za 4 milióny eur

Žilinská župa ukončila vo februári rekonštrukciu Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši. Budova bola využívaná už vyše sedemdesiat rokov a po takom čase už bola naozaj nutná jej obnova. Rekonštrukcia začala už v roku 2019 a celkovo trvala jeden a pol roka.

,,Zo sedemdesiatročnej budovy školy sa počas roka stala jedna z najmodernejších na Slovensku. Spojila sa vkusná architektúra, moderné riešenia, inovatívne prístupy a výsledkom je jedinečná škola s kvalitnými podmienkami na vzdelávanie. Ide o jednoznačne jednu z najväčších investícií z vlastných zdrojov Žilinského samosprávneho kraja. Jej celková hodnota bola vo výške 4,1 milióna eur,“ povedala županka Erika Jurinová.

Škola vhodná aj pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu

Novinkou, ktorá zlepší celkový komfort študentov je wellness, ktorý je vybavený fínskou saunou, infrasaunou, šatňami, oddychovými priestormi, sociálnymi priestormi so sprchami a ochladzovacou kaďou. Tak ako celá škola aj wellness časť je prispôsobená pre možnosť užívania aj osobami s obmedzenou schopnosťou pohybu.

Kedy sa spustí vyučovanie?

Škola poskytuje vzdelávanie v dennom aj v externom štúdiu. Aktuálne má 327 študentov. Denné štúdium je možné v odboroch praktická sestra, zubný asistent a masér, v externom štúdiu sú to odbory masér, sanitár a praktická sestra.

Pôvodne sa malo prezenčné vyučovanie začať 8. marca. Kvôli pandemickým opatreniam je však prvá návšteva žiakov zatiaľ v nedohľadne. Snáď sa situácia čoskoro upokojí a študenti si budú môcť užiť pre nich pripravené nové priestory.

Zdroj foto: ŽSK

Naše deti za posledný rok prišli o dosť. Zaslúžia si leto plné hier

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár