Začnite písať

AKČNÉ TIPY PR ČLÁNKY

Dámske mokasíny na podpätkoch – pohodlnejšia alternatíva k ihličkovým podpätkom?

Večerné vychádzky sa pre mnoho dám spájajú s povinným nosením ihličkových podpätkov. Hoci by sa o nevýhodách nosenia týchto modelov topánok dali písať knižky, väčšina žien sa ich napriek tomu rozhodla nosiť. Prečo sa to deje a existujú pohodlnejšie riešenia?

Nohy až do neba

Keď chce žena vyzerať dobre v šatách alebo sukni, zvyčajne ich skombinuje s ihličkovými podpätkami. Je to druh obuvi s vysokým podpätkom, ktorý pomáha vizuálne predĺžiť a zoštíhliť nohy. Súčasne však, hoci ihličkové podpätky zaručujú skvelý vzhľad – nepatria práve k tým najpohodlnejším. Úzky podpätok si vyžaduje nielen určitú prax a rozvoj schopnosti chodiť v takejto obuvi, ale zvyšuje sa aj riziko zranenia – napríklad na nerovnom chodníku.

Navyše, ako zdôrazňuje väčšina žien – presunutie váhy takmer celej postavy na prednú časť chodidla a zároveň malú oporu pre pätu – po dlhodobom nosení vysokých podpätkov  jednoducho spôsobujú bolesť. Ak sa teda chcete cítiť pohodlne a zároveň vyzerať skvele – hľadajte alternatívy k vysokým podpätkom. Aké?

Dámske mokasíny – riešenie problému

Mokasíny dámske boli ešte donedávna spájané väčšinou žien radšej s obuvou nosí ich matkami alebo babičkami. Keďže je však nutnosť matkou vynálezu, začali výrobcovia obuvi hľadať riešenie pre milióny žien po celom svete a začali vytvárať topánky, ktoré by mohli nahradiť nie obzvlášť pohodlné ihličkové podpätky.

Rozhodujúcou prednosťou tohto typu topánok je pohodlie, ktoré poskytujú. Vďaka tomu, že päta je oveľa širšia a nižšia ako na bežných ihličkových podpätkoch – ponúkajú oveľa lepšiu oporu pre pätu a nart, a tým – lepšiu stabilizáciu celého chodidla. Pohyb v dámskych mokasínach bez ohľadu na povrch – žena si udržuje oveľa lepší pohybový komfort. Prípadné nerovnosti terénu nepredstavujú nebezpečenstvo a samotná prechádzka je oveľa príjemnejšia.

Bez straty skvelého vzhľadu

Dôležité však je, že dámske mokasíny sú skvelou alternatívou k ihličkovým podpätkom, bez kompromisu v otázkach vzhľadu. Vďaka pomerne vysokému (ale oveľa širšiemu) podpätku – obuv pomáha zdôrazniť nohy a robí ženu perfektne vyzerajúcou v šatách, sukniach alebo nohaviciach.

Zároveň sú dostatočne pohodlné na to, aby ste v nich pretancovali celú noc – čo je na ihličkových podpätkoch takmer nemožné. Veľké množstvo vzorov a farebných variantov vám umožňuje zladiť mokasíny s Vašimi preferenciami a vzhľadom zvyšku outfitu. Skvelý vzhľad a pohodlie máte na dosah ruky!

Nemusíte sa vzdávať svojich obľúbených topánok

Pokiaľ si však mimo všetko myslíte že Vám ihličkové podpätky zaisťujú lepší vzhľad – nič vám nebráni v tom, aby ste si ich obuli na samom začiatku schôdzky alebo rodinnej udalosti a potom ich vymenili za pohodlnejšie mokasíny. Pamätajte, že aj keď je dôležitý vzhľad – najdôležitejšie je pohodlie a Vaša bezpečnosť. Dámske mokasíny sú kombináciou štýlového vzhľadu, pohodlia a vysokej stability pri pohybe.

Zanechaj nám svoj komentár