Začnite písať

PR ČLÁNKY

Top doplnok tejto sezóny, vďaka ktorému si v lete užijete veľa zábavy

S príchodom leta sa nepredlžujú len dni a intenzita svetla, ale aj naša chuť tráviť voľný čas na čerstvom vzduchu. Môže za to príjemné počasie charakteristické teplotami, ktoré nám umožňujú fungovať bez zbytočne ťažkých a veľkých vrstiev oblečenia. Ako to už ale býva, aj tento komfort má svoje mínusy, a to najmä vtedy, ak je naša odhalená pokožka, alebo celý organizmus vystavený vysokým horúčavám, silnému a škodlivému žiareniu alebo nepríjemnému vetru s dažďom.

Existuje však doplnok, ktorý vám môže pobyt na čerstvom vzduchu v záhrade alebo na terase spríjemniť a uľahčiť. Stačí vám k tomu štýlová lacná pergola.

Pergola sa o vaše pohodlie a krásne leto postará

V minulosti slúžila pergola na podporu rastu viniča v slnkom zaliatych vinárskych oblastiach. Neskôr si ľudia všimli a uvedomili pohodlie tohto dizajnu a začali ho používať pre ďalšie popínavé rastliny.

V dnešnej dobe je pergola využívaná aj v krajinnom dizajne, vďaka čomu ju môžete využiť na množstvo účelov. Ten rekreačný, vďaka ktorému si môžete na čerstvom vzduchu užiť aj arómu a chuť čerstvo zomletej kvalitnej zrnkovej kávy, je ale zrejme prvoradý.

Prečo bioklimatická?

Hlavným dôvodom, prečo si ľudia umiestňujú na záhradu alebo terasu pergolu, je vytvorenie príjemného tieňa a akejsi alternatívy k obývacej izbe. V exteriéri všetko ale závisí od nevyspytateľného počasia, na ktoré je táto pergola dobre pripravená.

Prirodzená ventilácia s ochranou pred slnkom vetrom aj dažďom

Má jednoduchú pevnú konštrukciu a minimum náročných ovládacích prvkov, ktoré by sťažovali jej údržbu. Vďaka otočným a rovnako pevným lamelám a voliteľným doplnkom LED osvetlenia, veterného, dažďového alebo slnečného senzora sa stáva profesionálnou „prístavbou“ domu a ideálnym miestom na odpočinok a relax počas horúceho leta.

To bude jednoduché zvládať aj vďaka spomínanej rotácii lamiel, ktoré sa v prípade potreby otvoria a nahromadený horúci a ťažký vzduch sa jednoducho sám odventiluje.

A presne pre všetky tieto vlastnosti je moderná bioklimatická pergola pre vás ideálnym doplnkom tohto leta. Tak si ho zadovážte a užívajte voľno v pohodlí na záhrade.

Zdroj obrázka: MATHILDE.PIX/Shutterstock.com

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár