Začnite písať

Uncategorized

Akčné mamy v kine: Prečítajte si recenziu na novú českú komédiu Matky

matky

Pôrodom manuál na dieťa nezískate. Aj tak by sa v krátkosti dal zhrnúť obsah novej českej komédie Matky. Ako správne Akčné mamy sme sa teda boli na tento kinematografický počin pozrieť a vy si môžete prečítať naše hodnotenie.

Sex v meste s deťmi v závese

Kto pozná slávny americký seriál o štyroch kamarátkach a ich búrlivom živote v New Yorku, tak si dokáže domyslieť, aký bol zámer tejto českej romantickej komédie. Príbeh štyroch kamarátok s rôznym zázemím a v rôznom štádiu materstva.

Sára má pekný zadok a tak ho začala fotiť. Jej život sa preniesol na sociálne siete, kde svojim fanúšikom prezentuje všetko, čo by ich mohlo zaujímať. Hedvika je ženou workoholika, ktorý síce dokáže zabezpečiť rodinu, no doma ho takmer nevídať. Nečudo, že takmer podľahne mladému pouličnému spevákovi, ktorý jej dokáže poskytnúť lásku, po ktorej toľko túži. Zuzana, single mama je na pokraji bankrotu. Upracovaná a unavená single mama dvoch detí, ktorá nedokáže získať alimenty od ich otca. A Eliška, ktorej tehotenské hormóny a neznesiteľní rodičia takmer pokazia skvelý vzťah s jej priateľom.

Oficiálny trailer

Naše dojmy

Film nesklamal, ale ani neprekvapil. Príbeh je postavený na jednoduchej dejovej línii. Sledujeme životy štyroch kamarátok, ktoré ale okrem materstva v zásade nemajú nič spoločné. Každá však čelí svojim vlastným problémom. Jemný a nenútený humor sprevádza rôzne pasáže deja. Režisérovi sa tiež podarlo dobre vykresliť rôzny vzťahové problémy, ktoré sprevádzajú jednotlivé postavy.

Občas celý film dával pocit, že by režisér chcel v 95 minútach obsiahnuť všetky možné problémy, s ktorými môžu prísť do styku tehotné, prvorodičky aj skúsené matky. Dejové línie každej z postáv však boli zrozumiteľné a zbytočne sa nekomplikovali. No nečakajte ani žiadnu dramatickú zápletku. Čo je vlastne pre české romantické komédie typické.

Za zmienku stojí aj hravá vizuálna forma filmu. Zaujímavé prechodové scénky vytvorené pomocou stopmotion animácie dotvárajú príbehy influencerky Sáry, takže divák má pocit, akoby sa naozaj díval na jej profil na sociálnej sieti.

Hodnotenie

Film Matky je ľahkou oddychovkou, na ktorú však určite neodporúčame brať partnera (teda, ak by vyslovene neodmietal ísť s vami 🙂 ). Pre ženy, ktoré ešte nie sú matkami, by tento film mohol tiež veľmi skresliť niektoré reálne skúsenosti, ktoré by im materstvo mohlo priniesť.

Za Akčné mamy ale hodnotíme ako celkom milú komédiu s pár dojímavými scénami, ale takmer žiadnym AHA momentom. Dávame mu 3 hviezdičky z 5.

Zdroj foto: TVJOJ/topstar.sk

Videli ste film Matky? Napíšte nám svoje dojmy do komentára. 🙂

 

 

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár