Začnite písať

RECEPTY

Ako na nepečený malinový koláč podľa lilchef_lenka?

malinový

Blogerka Lenka Palenčárová, alias lilchef_lenka, je mamou s láskou k vareniu. K zdravým receptom chce inšpirovať aj iných. Na jej profile nájdete naozaj úžasné kreácie, ktoré sú nielen lákavé, ale aj jednoduché na prípravu. 

Dnes sme sa inšpirovali receptom na nepečený malinový koláč. Sezóna malín je už v plnom prúde. A v týchto teplách sa asi málokomu chce stáť pri rozhorúčenom sporáku. Navyše je plný kvalitných bielkovín, takže sa nemusíte obávať ani o svoju postavu.

Maliny plné vitamínov a zdravia

Máte radi tieto malé sladké bobuľky? Výborne. Na našom tanieri si zaslúžia svoje miesto aj vďaka zdravotným benefitom, ktoré ponúkajú. Maliny majú totiž antibakteriálne, antioxidačné a antimikrobiálne účinky. Obsahujú vitamíny A, B, C, E a P. Tento bioflavonoid nielenže zosilňuje účinky vitamínu C, ale samostatne sa využíva pri liečbe úrazov, bakteriálnych ochoreniach a alergiách. Znižuje dokonca podiel nadmerného množstva tuku v krvi.

Z minerálnych látok sú významné pre obsah magnézia, vápnika, fosforu, železa aj draslíka. Pri ich konzumácii je dobré vedieť, že čím je farba tmavšia, tým vyšší je obsah antioxidačných látok.

Na recept potrebujeme

  • 400g tvarohu
  • 250g mascarpone
  • 150g malín z konzervy alebo čerstvých
  • lyofilizované maliny
  • 3 kvapky ružového cukrárskeho farbiva
  • 50g xylitolu alebo trstinového cukru
  • poleva @droetker_sk
  • 4x Bebe keksy
  • 4pl malinového džemu

Postup

  1. Tvaroh , mascarpone, xylitol a farbivo som premiešame vo veľkej mise. Zmes môžeme doplniť ešte o šťavu z malín a hrsťou lyofilizovaných malín.
  2. Po premiešaní všetkých surovín som necháme plnku postáť 15 minút.
  3. Dno formy vyložíme 2 vrstvami keksov. Tie pofŕkame sirupom alebo troškou šťavy z malín.
  4. Na keksy vylejeme polovicu plnky a rovnomerne ju rozotrieme. Na plnku uložíme ďalšie 2 vrstvy keksov a na ne maliny z konzervy alebo čerstvé maliny.
  5. Druhú časť plnky rozotrieme na maliny a znova preložíme 2 vrstvami keksov. Vrstvu keksov potrieme tenkou vrstvou džemu a polejeme čokoládovou polevou.
  6. Koláč necháme stáť pár hodín v chladničke, aby poriadne stuhol, ideálne cez noc.

Prajeme dobrú chuť. 🙂

Páčil sa vám tento recept? Máte aj vy tip na zaujímavý recept, ktorý by sme mohli uverejniť? Nechajte nám komentár pod článkom, alebo napíšte na redakcia@akcnemamy.sk.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár