Začnite písať

Uncategorized

Navštívte matiné koncerty v Sade Janka Kráľa počas Kultúrneho leta 2021

koncerty

Nová kultúrna scéna v Sade Janka Kráľa ponúka šesť krát do týždňa pestrý program. Každú sobotu počas letných prázdnin sú o 11.00 pripravené koncerty talentovaných slovenských speváčok – Andrei Bučko, Sisi Fehér, Adrieny Bartošovej, Lucie Piusi, Laury Jaskovej a Valentíny Vlkovej či Kataríny Málikovej.

„Záleží nám na tom, aby si naše podujatia v rámci mestského festivalu Kultúrne leto mohli užiť aj matky či otcovia menších detí, pre ktorých nie je jednoduché vybrať sa večer na koncert. Preto ho ponúkame v doobedňajších hodinách,“ hovorí riaditeľka BKIS Katarína Hulíková. Vstup na koncerty je zdarma.

Sobotné matiné koncerty sú realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky a spoluorganizátorom je organizácia Bratislava Tourist Board.

Koncert Andrei Bučko – 31.7. o 11:00

Vyštudovaná divadelná režisérka a dramaturgička je známa ako výrazný hudobný zjav nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Okrem písania hudby a textov tiež spieva, hrá na klavíri a venuje sa pedagogickej činnosti. Jej tvorba sa vyznačuje pútavými hudobnými nápadmi a sugestívnym citlivým speváckym prejavom. Mieša v sebe viaceré žánre, počnúc jazzom, soulom, francúzskym šansónom, končiac vplyvmi slovenského folklóru a world music. Andrea má na konte 4 autorské albumy a tento rok chystá aj nový sólový album. Niektoré novinky odznejú aj v sade Janka Kráľa, spolu s tvorbou z jej minulých albumov, vrátane projektu Morena. Piesne zahrá v duu s jedným z najtalentovanejších slovenských gitaristov Paľom Berezom.

Sisa Fehér – 7.8. o 11:00

Košická speváčka a multiinštrumentalistka plynule pláva žánrami ako jazz, funk, blues, alternatíva, elektronika, hip hop či swing. Sisa Fehér v sólovom akte predstaví rôzne skladby zo svojich projektov prekladané s pesničkami, ktoré zaznejú len v tomto intímnom set upe. Tento koktejl Sisinej tvorby zaznie v podaní elektrickej gitary a spevu.

Adriena Bartošová – 14.8. o 11:00

3B – Bartošová, Bereza, Burian. Jedinečné stretnutie dvoch špičkových gitaristov našej hudobnej scény spolu s hudobníčkou Adrienou Bartošovou predstaví pesničky zo speváčkinho najnovšieho CD, ale aj výber zo svetových evergreenov v nálade bossa nova.

Lucia Piussi – 21.8. o 11:00

Sólový koncert speváčky a textárky kapiel Terrible 2s a Živé kvety.

Laura Jašková a Valentína Vlková – 28.8. o 11:00

Valentína Vlková zažiarila v súťaži The Voice Česko Slovensko 2019, kde bezpochyby patrila k najvýraznejším talentom. Na viacerých skladbách v štýle drum´n´bass spolupracovala s textárkou Laurou Jaškovou, s ktorou vystúpi aj počas sobotňajšieho koncertu v Sade Janka Kráľa.

Katarína Máliková – 4.9. o 11:00

Koncert mladej a talentovanej skladateľky, klaviristky a speváčky, ktorej tvorba vychádza z aranžmánov ľudových piesní. Zároveň prekračuje hranice žánru world music a posúva sa do nových zdrojov zvuku a práce s vlastným hlasom, kde klasické hudobné vzdelanie výrazne dopĺňa aj jej fascinácia elektronickými inštrumentmi.

 

Viac informácií o programe Kultúrneho leta nájdete na www.kulturneleto.sk.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár