Začnite písať

ARCHITEKTÚRA A DIZAJN PR ČLÁNKY

Tapety na stenu v kúpeľni? Rozhodne ÁNO, choďte do toho!

Tapety na stenu pôsobia na scéne interiérového dizajnu už dlhú dobu a tešia sa veľkej obľube. Prečo však o nich uvažujeme len ako o štýlovom prvku do obývačky či do spálne? A čo tak použiť tapetu aj v kúpeľni? V tomto článku vám zodpovieme najčastejšie kladené otázky, súvisiace práve s využívaním tapiet v kúpeľniach.

Je v poriadku používať tapety v kúpeľni?

Vo väčšine prípadov je odpoveď “ÁNO”. Jediným zásadným problémom môže byť nadmerná vlhkosť, ktorá spôsobí, že tapeta sa bude odlepovať. S tým však dokážete bojovať pomocou dostatočného vetrania priestoru (výhodou je, ak má vaša kúpeľňa okno alebo aspoň kvalitný ventilátor) alebo si zvolíte rovno vodeodolnú tapetu, ktorá si s vlhkosťou hravo poradí.

Ako predísť poškodeniu tapety v dôsledku vlhkosti?

Využiť môžete špeciálne ochranné nátery na tapety. Tie nielenže poskytujú skvelú ochranu pred vodou a vlhkosťou, ale taktiež efektívne odpudzujú špinu. Tapetu jednoducho po aplikácii na stenu pretriete tenkou vrstvou tohto transparentného prostriedku, pričom povrchová úprava tapety zostane nezmenená. Nemusíte sa obávať.

Aký druh tapety je najvhodnejšie použiť?

Najodolnejším typom sú vinylové tapety na stenu, ktorých životnosť je v priemere až 15 rokov. Okrem skvelej odolnosti sú charakteristické dobrou umývateľnosťou, dokážu skvele imitovať rôzne materiály a zakrývať nerovnosti či iné nedokonalosti stien. Vhodné sú však napríklad aj fototapety alebo vliesové tapety (tu je vhodné použiť ochranný náter).

Prečo používať tapety na steny v kúpeľni?

Kúpeľňa už dávno nie je len úžitkovým priestorom vo vašom dome. Predstavuje aj ideálne miesto na zrelaxovanie, preto si na nej interiérový dizajnéri dávajú záležať. Ak si ju však chcete vylepšiť svojpomocne, presne podľa vašich predstáv, používanie tapety sa javí ako nenáročný, rýchly a tiež cenovo dostupný spôsob. Zvoľte si unikátne vzory, ktoré v kombinácii s ostatnými detailmi, ako sú štýlové zrkadlá, podsvietenie alebo vodovodné batérie, vytvoria príjemnú atmosféru.

Predtým, ako sa pustíte do renovácie kúpeľne, prečítajte si množstvo užitočných rád a tipov na stránke Glast.sk.

Zdroj obrázku: NeonShot / Shutterstock.com

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár