Začnite písať

AKČNÉ TIPY PR ČLÁNKY

Dokáže odsávanie mlieka a kŕmenie z fľaše nahradiť dojčenie?

chicco

Už počas tehotenstva mnoho žien premýšľa, či budú môcť úspešne dojčiť svoje bábätko. Tieto pocity sú oveľa intenzívnejšie u mamičiek, ktoré čakajú svoje prvé bábätko. Ešte totiž celkom presne nevedia, čo ich čaká.

Aj v prípade, že sa rozhodnete, že svoje bábätko budete plne dojčiť, mali by ste myslieť na zadné vrátka. Niekedy to jednoducho nejde tak ľahko a môžete sa stretnúť s problémami, o ktorých ste pred tehotenstvom ani neuvažovala.

Odsávačka – praktický pomocník

Niektoré mamičky nad kúpou odsávačky pred pôrodom možno ani neuvažujú. Práve preto, že sú rozhodnuté svoje bábätko plne dojčiť. Aj napriek tomu je však odsávačka praktickým pomocníkom v rôznych iných situáciách.

Po pôrode dochádza v tele ženy k explózii rôznych hormónov. Prvé prisatie bábätka by malo prebehnúť čo najskôr po pôrode. Už to samo ovplyvňuje, aby sa začalo tvoriť väčšie množstvo mlieka. No to sa môže ľahko vymknúť kontrole a najmä v začiatkoch môže byť toho mliečka viac, ako by ste čakali. Vtedy je dobré mať po ruke odsávačku, ktorá si s nadbytkom mliečka hravo poradí. Už pri balení tašky do pôrodnice si v nej určite nájde miesto aj malá štýlová odsávačka Chicco Single Pink, ktorá si získala pozornosť mnohých mamičiek pre svoj jemný ženský dizajn s ružovými detailmi.

Odložte si svoje mliečne zásoby

Po príchode z pôrodnice potrebujete nejaký čas, aby ste si na seba s bábätkom zvykli. Je to úplne normálne, ak nedokážete hneď rozoznať signály, ktoré vám vysiela. Niekedy však môže častejším plačom stimulovať produkciu mliečka. Pri pocite plných a naliatych pŕs je potom náročné ho správne priložiť a nakojiť. Jednou z možností je odsať si prebytočné mlieko do zásoby. Práve preto je odsávačka Chicco Single Pink plne kompatibilná s naklonenými fľaškami Natural Feeling, ktoré sú vyvinuté tak, aby najprirodzenejšie napodobnili maminkin prsník pre jednoduchú kombináciu dojčenia a kŕmenia z fľaše. Vďaka tomu, že mliečko odoberiete priamo do fľaše, môžete ho rovno uskladniť v mrazničke a použiť na „horšie časy“ alebo ak potrebujete, aby sa o bábätko postaral niekto z rodiny.

chicco

Má mlieko z fľaše rovnakú kvalitu ako z prsníka?

Najlepšou prirodzenou odsávačkou je samozrejme samotné bábätko. No môžu sa vyskytnúť prípady, kedy budete musieť dojčenie prerušiť – ak budete užívať lieky, ktoré by sa mohli dostať do mlieka alebo bábätko bude musieť nejaký čas stráviť v nemocnici, či inde a nebude s vami v blízkom kontakte. Vďaka odsávačke Chicco Single Pink si tak môžete stále udržiavať dostatočnú produkciu mlieka. Vďaka jej 2 režimom odsávania napodobujúce fázy sania mliečka bábätkom – rýchly rytmus odsávania stimuluje prietok mlieka, po 2 minútach sa prepne do pomalšieho extrakčného módu. Jej tmavý displej je dobre čitateľný a nebude vás rušiť ani pri večernom odsávaní. Dá sa zapojiť priamo do zásuvky pomocou sieťového adaptéra alebo ju môžete používať aj ako prenosnú odsávačku s alkalickými batériami typu AA.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Chicco CZ&SK (@chicco_czsk)

Mliečko po odsaní do fľaše našťastie nestráca na svojej kvalite. Vždy je plne prispôsobené potrebám bábätka. Ak ste teda v situácii, že práve nemôžete dočasne dojčiť, odsávaním mliečka si dokážete udržať laktáciu v dostatočnej miere, aby ste svojmu bábätku mohli poskytnúť najlepšiu možnú výživu bez nutnosti zaradenia umelých náhrad.

Viete, že existujú aj mliečne banky?

Niektoré mamičky by naozaj rady dojčili svoje bábätko, no príroda to občas zariadi inak. Ak patríte medzi tie šťastnejšie a svoje mliečko si viete odsať do zásoby aj vďaka kvalitnej odsávačke, môžete ho darovať napríklad do mliečnej banky. Takéto mliečko sa potom dostane k bábätkám, ktorým môže v niektorých prípadoch dokonca zachrániť život.

Tagy

1 Komentár

Zanechaj nám svoj komentár