Začnite písať

PR ČLÁNKY

Najdôležitejšie dôvody, prečo by ste mali investovať do kvalitnej obuvi

feet

Naše nohy urobia každý deň veľa práce bez toho, aby sme si to uvedomovali. Sú našimi najcennejšími spojencami pri každodennom behaní, pri našich športových aktivitách alebo pri dlhom státí. Je preto bežné, že sú veľmi rýchlo a najmä večer unavené. Dá sa tomu predísť. Výberom správnej obuvi môžete zaťaženie nôh veľmi rýchlo znížiť na minimum.

Hoci si ich nosenie ani neuvedomujeme, v našom živote sú správne zvolené topánky alebo tenisky nevyhnutné.

Rozhodovanie o kúpe kvalitných topánok môže byť ale ťažké, pretože pre mnohých sú takéto modely  drahé. V tomto článku sme sa rozhodli predstaviť niekoľko dôvodov, prečo odložiť pochybnosti bokom a investovať do pohodlia a krásy vašej chôdze.

Dlhá životnosť

Pre mnohých ľudí je výdrž topánok najdôležitejší argument. Dobré topánky môžu svojim majiteľom slúžiť naozaj dlho. Nájsť si dobrý zdroj takéhoto sortimentu nie je dnes vôbec ťažké, mnohé kvalitné modely štýlovej a modernej obuvi nájdete na stránke Footshopu.

Je predsa oveľa pohodlnejšie vybrať si jeden univerzálny model, ktorý vám vydrží niekoľko sezón, ako si ničiť nohu v nekvalitnej a nepohodlnej topánke.

Takže, ak očakávate, že budete svoje nové topánky nosiť 10 alebo dokonca 20 nasledujúcich rokov, potom je oveľa výhodnejšie kúpiť si v tomto e-shope niekoľko párov skutočne kvalitných topánok, ako kupovať každý rok a pol nové náhrady pochybnej kvality.

Pohodlie a dobrá priedušnosť

Pohodlné topánky milujú všetci, no pre niektorých je práve pohodlnosť tým najdôležitejším parametrom pri výbere ďalšieho páru topánok. Tenisky New Balance, ktoré tomuto účelu slúžia najlepšie a sú aktuálne za dobrú cenu, vás o tom určite presvedčia.

Kvalitné topánky tohto druhu sú pohodlnejšie, pretože sú vyrobené z lepších a odolnejších materiálov, ktoré vášmu chodidlu rozumejú, poskytujú nielen ochranu, ale aj bezpečie pri chôdzi.

Elegantný a štýlový vzhľad

To je ďalšia dôležitá výhoda mnohých kvalitných topánok. Vyzerajú nielen drahšie ako ich lacné „sesternice“, ale aj vznešenejšie, aristokratickejšie a v konečnom dôsledku veľmi elegantne. Nie nadarmo sa hovorí, že jedným z ukazovateľov vysokého spoločenského postavenia a prestíže sú drahé a kvalitné topánky.

Ako môže lacná obuv ohroziť vaše zdravie?

Nenapraviteľnú ujmu na ľudskom zdraví môžu spôsobiť nielen zlé návyky a choroby, ale aj každodenné veci. Napríklad lacná obuv môže svojho majiteľa ochromiť, a preto nápisy „spôsobuje zdravotné problémy“ by mali byť umiestnené nielen na krabičkách cigariet, ale aj na obaloch s takýmito topánkami či teniskami.

Najviac takýchto problémov spôsobujú samozrejme vysoké druhy topánok, v ktorých je ohrozená stabilita chodidla. O nič menej škodlivé nie sú ani topánky vyrobené z umelých materiálov a tie, pri ktorých si nedáte pozor na vhodnú veľkosť. Noha v nich nedýcha, potí sa a podlieha vplyvu plesní.

Žabky a iné topánky s plochou podrážkou sú na tom veľmi podobne. Neposkytujú chodidlu potrebnú oporu, preto je dlhodobá chôdza v nich škodlivá. V dôsledku plochých topánok dochádza k preťažovaniu svalov chodidla, dolnej časti nohy a krížov, ktoré môžu končiť až bolesťami hlavy.

Tesné topánky, ktoré deformujú chodidlo, môžu zasa spôsobiť vznik kostných výrastkov, opuchy, chronické nepohodlie a devastáciu chodidla.

Kúpou obuvi vyššej kvality sa týmto problémom vyhnete a investujete nielen do krásy a dlhej výdrže topánok, ale aj do vášho pohodlia počas obyčajných prechádzok.

 

Zdroj obrázka: canva.om, Footshop

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár