Začnite písať

AKČNÉ TIPY PR ČLÁNKY

Hovoriace knihy si môže prečítať každé dieťa

geniuso

Najmä, ak sú to hovoriace knihy. V dnešnej dobe interaktívnych hier a hračiek sa aj knihy dostávajú do úplne inej roviny. Dokážu k vám doslova prehovoriť a aj deti, ktoré ešte nevedia čítať, si tak môžu vypočuť krásne príbehy. Prípadne sa môžu naučiť nové slovíčka v rodnom alebo aj cudzom jazyku.

Geniuso deti sa v živote nestratia

Ako to už býva, veľké nápady väčšinou vznikajú z bežného života a potreby vyriešiť problém. Tak to bolo aj v prípade vzniku hovoriacich kníh Geniuso, za ktorými stojí otec dvoch synov Marián Ďurišin.  Ako rodičovi dvoch malých školákov mu záležalo na tom, aby jeho synovia dobre ovládali cudzí jazyk. Vedel, že najlepšie je začať v ranom veku. A ešte čosi. „Ak majú deti ovládať cudzí jazyk, ideálne je, aby ho počúvali odmalička, a to od rodeného Angličana, Nemca alebo Španiela,“ hovorí Marián Ďurišin.

geniuso

Postupne sa na trh dostávali knihy, ktoré môžu prehovoriť aj k tomu najmenšiemu čitateľovi. A nielen to. Dokážu aj vzdelávať, zabávať a deti s nimi môžu dokonca aj zaspievať.

Naše hovoriace knihy poskytujú deťom radosť zo vzdelávania – sú tvorené s cieľom aby deti nielen zabavili ale aby sa deti pri nich mnohé naučili. Naše knižky sú tvorené v spolupráci s pedagógmi, logopédmi, špeciálnymi pedagógmi. Zároveň sa zameriavame na cudzie jazyky – aktuálne séria 7 hovoriacich kníh v 5 svetových jazykoch,“ dodáva zakladateľ Marián Ďurišin.

Podpora slovenských tvorcov

V aktuálnej dobe sa mnohí z nás snažíme podporiť aj domácu tvorbu. Aj na Slovensku máme veľa šikovných ľudí, ktorí tvoria s láskou a vkladajú do toho svoje srdce. Rovnako aj Geniuso si zakladá na pôvode. Knihy sa vyrábajú na Slovensku a dávajú priestor na podporu slovenských autorov, ilustrátorov a spíkerov.

V najnovšej knižke Rozprávočky Vianoc s Mirom Jarošom si okrem piesní od tohto speváka vypočujete aj 13 humorne ladených vianočných príbehov, ktoré zažili žirafa a slon na svojich potulkách.

geniuso

Séria TADA – svetový unikát od Geniuso

Po roku tvrdej a náročnej práce si Geniuso pre svojich čitateľov pripravilo aj novinku v podobe novej série viacjazyčných kníh TADA. Spolupracovali na nej ľudia pochádzajúci z Anglicka, Nemecka, Francúzska, Španielska, Ruska, Maďarska a, samozrejme, zo Slovenska. Projekt vznikol vďaka finančnej podpore Európskej únie a štátneho rozpočtu SR v rámci grantu ministerstva kultúry SR.

Na deti čaká vyše 8500 nahrávok, 1000 rýmov, 250 hádaniek.  Je neuveriteľné, že v slovenskom jazyku sa s TADA knihami dokázali hrať celé hodiny aj najmenšie deti a v cudzích jazykoch si užili kopec zábavy a hravého učenia aj staršie deti. Knihy sú navrhnuté tak, aby deti s nimi rástli.

Skúsenosť z našej redakcie

Knihy Geniuso sme si mohli vyskúšať aj v našej redakcii. Určite musíme oceniť najmä hravý dizajn, ktorý naše deti zaujal na prvý pohľad. Čítanie s perom nebol veľký problém. Navyše na každej strane sú pripravené aj otázky a malé hádanky, ktoré zaujmú neskôr aj staršie detičky. Milým bonusom je možnosť nahrávania vlastných nahrávok priamo do pera. Deti si tak zachytili svoje riekanky a pesničky, ktoré si mohli opäť pustiť po nejakom čase. A pre nás rodičov je to zase možnosť zachytiť si tento moment vo zvukovej podobe.

geniuso

Čo sa nám najviac páčilo

  • všetky hovoriace knihy sú už nahrané v hovoriacom pere, stačí zapnúť pero a všetky knihy sa rozrozprávajú
  • vzdelávací aspekt knižiek
  • viac jazykov v jednej knižke – jedná kniha sa jednoducho dá prepnúť až do 7 jazykov
  • slovenský produkt – knižky sú vyrobené na Slovensku – podporujeme slovenských autorov, ilustrátorov, spíkerov
  • široká ponuka od 2 rokov až po 10 rokov
  • papierová väzba – hoci sa môže ľahko ohnúť, knižky sú dosť pevné a zároveň ľahšie aj na prenášanie

geniuso

Tagy

1 Komentár

Zanechaj nám svoj komentár