Začnite písať

RODIČOVSTVO ROZHOVORY

Čo sa udeje, keď rozprávkový hrdina ožije a stane sa súčasťou rodiny

Máte doma deti a tešíte sa s nimi na Vianoce? Čaká vás pokoj, oddych a relax. A nielen to! Vianočné sviatky sú časom na rozprávky, hudbu a spev. Predstavíme vám príbeh o trpaslíčkovi, ktorého meno je ešte väčšou záhadou. Hudobný rodinný seriál vám predstaví Ivetka Masníková-Brišová so svojou rodinkou, ktorá má cit k hudbe. Veď muzika ich teší a robí im radosť.

Ivetka sa narodila v najchladnejšej dedinke na Orave – v Oravskej Lesnej, ale so svojou rodinkou žije pri Trnave. Pochádza zo spevavej a muzikálnej rodiny a melódiou a tónmi žije od malička. Na vysokej škole v Ružomberku vyštudovala spev, hudbu, hranie na orgán a na klavír. Hrá aj na gitaru v neposlednom rade tvorí vážnu hudbu a skladá piesne iných žánrov. Ivetka spievala v univerzitnom chrámovom zbore Benedictus.

Aké stopy Ivetka za sebou zanecháva

Ivetka vyhráva na klavír už vlastne od piatej triedy. Za sebou má veľa predstavení a hudobných projektov s deťmi. Prezradila mi, že väčšinou to boli Jasličkové pobožnosti. Veľký kus seba a práce zanechala, keď bola súčasťou rozvíjajúcej spoločnosti eRko. Dlhé roky viedla zbor v rodnej dedinke – v Oravskej Lesnej, teraz ho vedie aj u nich – v Majcichove. Momentálne usilovne pracuje na úvodnej skladbe do jedného seriálu, ktorí si točia žiaci 9. ročníka.

„S manželom spolu spievame na svadobných obradoch, ja brnkám na klavír a manžel na gitaru. Na svadobných hostinách a plesoch si zaspievam so svojou kapelou TYP,“ dodala mi na záver.

Prečo práve trpaslík?

Naše dve dievčatá sú po nás talentované, len by spievali a tancovali. Hoci sme zaneprázdnení rodičia prácou a všetkými možnými starosťami, chceli sme si nájsť spoločnú aktivitu, pri ktorej budeme všetci spolu tvoriť, baviť sa a tešiť, robiť spoločne to, čo nás baví. Tak vznikol nápad vytvoriť niečo pekné, originálne, niečo naše, pri čom budeme tráviť čas spolu, kde využijeme naše talenty a potešíme aj ľudí okolo nás…

Všetko to začalo, keď dievčatám priniesla naša šikovná susedka-krajčírka ušitého trpaslíka. To bolo radosti. Deťom sa veľmi páčil a hrali sa s ním, varili spolu, tancovali, spievali… A námet na seriál TRPASLÍČEK bol na svete. Celá rodina sme si spolu sadli, nakreslili návrh nášho hrdinu seriálu, ako ho môžete teraz vidieť. Jedna šikovná pani nám ho ušila. ? Na našu iniciatívu pohotovo zareagovala naša známa Miriam Bielichová, ktorá nie je v divadelnom prostredí nováčik. Za sebou má veľa úspešných detských projektov. Napísala nám scenár seriálu a texty piesní. Ja som sa okamžite pustila do skladania.

O čom bude rodinný hudobný seriál

V príbehu trpaslík ožije a ja mama Ivetka, môj manžel Michal a dcérka Lili mu predstavíme život v našej rodine. Dej sme rozdelili na desať dielov. V jednotlivých častiach sa budeme spolu hrať, spievať, variť, dokonca pôjdeme na výlet ku koníkom. Prežijeme spolu jeden krásny spoločný deň v ktorom bude trpaslíček objavovať a skúmať náš svet, naše zvyky a ako si zažívame taký úplne obyčajný deň. Jeho meno vám zatiaľ neprezradíme, budeme ho spoločne hľadať pomocou pesničky. Pre tieto krátke epizódy v trvaní cca 5-8 minút som zložila charakteristické piesne. V každej časti seriálu zaznie nová pieseň. Vypočujete si pieseň o varení, pieseň o klavíri, o koníkovi, nebude chýbať ani uspávanka. Hudobné aranžmá na klavíri a gitare si vypočujete v mojom podaní. K môjmu spevu sa pridala aj moja dcérka Lili.

Radi si zanôtite

Hneď, ako som zložila svoju prvú pesničku do seriálu Cik-cak, poslala som ju manželovi a známym. Oni vraveli, že je to tak chytľavá melódia, že si ju celý deň vyspevovali. To ma motivovalo k tvorbe ďalších piesní. Postupne som zložila všetky ostatné skladby. S deťmi si ich doma vyspevujeme jedna radosť, spolu s nami aj deti našich známych. Neuveriteľný úspech má pesnička s názvom Spinkaj. Deti pri nej pokojne zaspávajú. Okolie ma podporuje, páči sa im moje prevedenie a môj cit k hudbe. Deti to cítia a moje umenie ich teší a robí im radosť.

Pokiaľ sú moje dve dievčatá ešte malé, veľmi túžim uskutočniť tento projekt. Trávime pri ňom spolu veľa času. Keď bude mať úspech naše dielo, určite vytvoríme niečo ďalšie. Teraz sa v prvom rade sústreďujem na tento plán, ktorý je určený pre deti. Verím, že naša hudba sa bude páčiť aj rodičom, keďže ide o naozaj kvalitné skladby.

Okrem detskej tvorby skladám taktiež inštrumentálne kompozície pre klavír, cover verzie piesní, vlastné melódie, ktoré verím, že čoskoro tiež budete počuť.

Ako môžu rodičia inšpirovať svoje deti

My sme celkom obyčajná rodina, máme veľké vízie, sny, pracujeme s veľkým nasadením a chuťou. 🙂 PODPORTE NÁS a urobíme svet krajším, možno aj prostredníctvom našej tvorby, do ktorej dávame kus seba.

Prajeme si, aby sa seriál vysielal v TV médiách. Postupne zisťujeme, aké máme možnosti, keďže sme v tomto prostredí nováčikovia. Uvidíme, čo sa nám podarí. Každopádne ako prvé vydáme CD. To by malo byť vydané v prvej polovici budúceho roku 2022. Následne točíme prvé diely seriálu, ktoré budeme postupne zverejňovať na našom YouTube kanáli pre deti. Na tento kanál by sme chceli postupne pridávať nové melódie z mojej tvorby, zaujímavé videá, piesne s klipmi, inšpirácie pre rodičov, ako a kde tráviť čas s deťmi.

Aká je široká paleta

Link na podporu projektu pre deti: https://www.startlab.sk/trpaslicek/

 

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár