Začnite písať

INŠPIRÁCIE ROZHOVORY

Najpohodlnejšia čistiareň v Bratislave vyzdvihne oblečenie priamo u vás doma

Pán Adam Murín prevádzkuje čistiareň Golierik v Bratislave. Pre svojich zákazníkov má možnosť vyzdvihnutia a doručenia priamo domov alebo do práce. Nás zaujímalo, čo ho viedlo k tomu, aby sa svojmu zákazníkovi takto priblížil. Páči sa táto služba aj zákazníkom? 

Ako vznikol s vyzdvihnutím a doručením oblačenia späť k zákazníkovi? Mali ste ho už skôr? Alebo ste takto prispôsobili svoje služby práve kvôli pandémii?

Fungujeme na tomto princípe od nášho začiatku v roku 2016. Celá naša služba je postavená okolo idei, že človek nikam nemusí chodiť, aby si dal vyčistiť svoje veci. Stačí si vyplniť online objednávku, prípadne zavolať alebo napísať email, náš kuriér príde až k zákazníkovým dverám kdekoľvek v celej Bratislave a Žiline.

Ako táto služba funguje?

Je to pomerne jednoduché. Oblečenie, či čokoľvek na čistenie, vyzdvihneme podľa priania zákazníka. Do troch pracovných dní, alebo aj skôr v expresnom režime, doručíme späť vyčistené veci. Naša služba je postavená na tom, aby bol celý proces pre zákazníka čo najpohodlnejší. Náš kuriér nemá problém prísť až ku dverám bytu. Pred vyzdvihnutím a doručením sa vždy ozývame telefonicky a sme pripravení reagovať na prípadné zmeny v programe zákazníka, napríklad ak je potrebné zmeniť termín alebo adresu.

Je možné si vášho kuriéra objednať kamkoľvek v rámci Bratislavy?

Áno, v Bratislave jazdíme do všetkých mestských častí. Okrem toho je naša služba dostupná aj v Žiline.

Je táto služba u zákazníkov obľúbená?

Túto otázku by asi najlepšie zodpovedali zákazníci. 🙂  Faktom je, že si nás veľa zákazníkov objednáva opakovane. Máme tiež relatívne dosť zákazníkov, ktorí sú s nami od úplného začiatku. Takže ja verím, že služba je obľúbená natoľko, že väčšina ľudí po prvom vyskúšaní už nevidí dôvod chodiť do klasickej „kamennej“ čistiarne.

Je nutné objednávku komunikovať aj telefonicky alebo sa dá vybaviť celá online?

Náš model je orientovaný primárne na online objednávku. Ale objednávku nemáme problém prijať akýmkoľvek spôsobom, telefonicky, mailom, SMS-kou. Už sa stalo, že sme objednávku prijali ústne, keď si niekto na ulici všimol kuriéra, ako doručuje veci inému zákazníkovi. 🙂 Okoloidúceho to zaujalo, spýtal sa kuriéra na pár podrobností a boli sme dohodnutí.

čistiareň

Aké druhy škvŕn sa čistia najťažšie? Dokážete si poradiť naozaj s každými?

Jednoznačne najťažšie sa čistia zájdené nečistoty, preto vždy radíme zákazníkom, aby čistenie neodkladali. Často sa tiež stáva, že sa ľudia pokúšajú poradiť si so škvrnami sami a kontaktujú nás, až keď sa im to nepodarí. Zaprané škvrny sa odstraňujú o dosť zložitejšie a hrozí, že sa to už nepodarí ani nám. Bohužiaľ, nie všetko sa dá vyčistiť. My však robíme maximum, aby bol výsledok čo najlepší aj pri tých najviac znečistených kúskoch.

Sú služby čistiarne v dnešnej dobre podľa vás pre ľudí potrebné?

Určite sú a naďalej budú v dohľadnej budúcnosti. Pokiaľ nás vedci neprekvapia a neprídu s novými materiálmi, ktoré by sa absolútne nešpinili, ľudia budú stále potrebovať profesionálnu starostlivosť o ich oblečenie.

Aké materiály sú chúlostivé a ľudia by si ich teda mali dať radšej vyčistiť takto profesionálne?

Moderné práčky v domácnostiach a firmách už v dnešnej dobe dokážu prať na veľmi dobrej úrovni. Niektoré materiály si však vyžadujú chemické čistenie, ktoré sa v domácich podmienkach nedá vôbec zabezpečiť. Väčšinou ide o obleky, spoločenské šaty, kabáty a podobne.

Ďalej máme k dispozícii profesionálne čistiace prípravky, ktoré často dokážu zázraky a poradia si aj so znečistením, ktoré voľne dostupnými prípravkami neodstránite. Napríklad pri praní poťahov na matrace, ktoré sú objemné, sú výhodou veľké pracie bubny. Menší poťah sa možno zmestí aj do domácej práčky, pri praní však nemá dostatok miesta a nevyperie sa tak dobre ako vo veľkej práčke.

Naša čistiareň zabezpečuje aj čistenie kožených odevov, ktoré zahŕňa špecifický postup a nerobí ho každá čistiareň.

V skratke, do čistiarne je vhodné dať každý odev, ktorému chcete dopriať starostlivosť na najvyššej úrovni. Môžete sa spoľahnúť, že urobíme maximum pri odstraňovaní rôznych znečistení. Okrem toho je čistenie v profesionálnych podmienkach šetrnejšie k materiálom a eliminuje riziko, že dôjde k  poškodeniu odevu z dôvodu nesprávneho spôsobu čistenia.

Zdroj foto: A. Murín – Golierik

Tagy