Začnite písať

Uncategorized

Ocenenie Čo dokáže mama si odniesli štyri výnimočné ženy

Sila žien – matiek nespočíva vo vzájomnej rivalite a súťažení ale v podpore. Práve preto sme sa tento rok, symbolicky, rozhodli premenovať našu SÚŤAŽ Čo dokáže mama na OCENENIE Čo dokáže mama. Odniesli si ho 4 výnimočné ženy: Natália, Lucia, Renáta a Lenka.

Pár dní pre Vianocami sme prekvapili kyticou 4 šikovné maminky. Ich nápaditá tvorba a služby porotu presvedčili natoľko, že si odniesli Ocenenie Čo dokáže mama. A ako každý rok získavajú i množstvo hodnotných cien od významných slovenských firiem. Aj 7. ročník nášho výnimočného handmade ocenenia sa niesol v znamení pozitívnej atmosféry a prajnosti – svojim hlasom sa navzájom podporilo niekoľko tisíc žien. Čo nás nesmierne teší!

S radosťou Vám predstavujeme víťazky Ocenenia Čo dokáže mama 2021:

Kategória PRODUKT:

  1. miesto: Natália Bunčeková a jej háčkovaný nosič pre bábätko
  2. miesto: Lucia Kondelová a jej ručne modelované vianočné hrnčeky
  3. miesto: Renáta Strapková a jej akvarelová maľba (podľa fotografie od Matheus Marreco a Marco Mendes).

Kategória SLUŽBY:

Víťazka: Lenka Vargová a jej Decembrová kreatívna výzva


Na slovíčko…

Natália Bunčeková

K tvorbe ma priviedol môj krstný synček Marek. Práve preňho vznikali moje prvé hračky. Vtedy ma háčkovanie chytilo a už nepustilo 🙂 Odvtedy sa moja tvorba veľmi posunula a okrem hračiek vyrábam i rôzne deky, darčekové sety, doplnky do detskej izbičky a nosiče pre bábätká. Viac jej tvorby nájdete v jej obchodíku Háčkovinky.

Lucia Kondelová

Kreatívne tvorenie ma sprevádza životom a veľmi rada vymýšľam nové a zaujímavé veci. Modelovaniu sa venujem už niekoľko rokov a snažím sa vytvárať vecičky nielen oku lahodiace, ale aj praktické. Preto u mňa nájdete hlavne rôzne hrnčeky, misky, príbory pre malých aj veľkých ale tiež pre zmenu aj náušničky, ozdoby na stromček či kľúčenky. Všetko vyrábam precízne a s láskou, budem rada ak navštívite môj obchodík Lucyland.

Renáta Strapková

Obraz vie prežiariť dušu, zachovať stopu v hĺbke srdca a stať sa šperkom interiéru… Tvorím intuitívne, z lásky k umeniu. Môj svet je farebný. Moju tvorbu nájdete na stránke PureDream Gallery – Artist, budem vďačná za každé nahliadnutie.

Lenka Vargová

Tvorenie s detičkami som mala vždy veľmi rada, venujem sa mu už od prvého ročníka na VŠ, teda už zopár rokov, je to moja srdcová záležitosť. V pedagogickej oblasti sa pohybujem už od strednej školy, pokračovala som štúdiom vedného odboru pedagogika na univerzite a navyše počas aj po VŠ som pracovala v predškolskom zariadení. Naša stránka aj profil na sociálnych sieťach Creative Vivien sú zamerané na aktivity, ktoré u detičiek rozvíjajú jemnú motoriku, predstavivosť, fantáziu, myslenie, sústredenie a mnoho ďalšieho.

Rozhodovanie bolo náročné

Naše úprimné poďakovanie patrí inšpiratívnym a úspešným ženám, ktoré zasadli do poroty: Eve Kováčikovej, šéfredaktorke Rikiki – Magazínu, maliarke a pekárke chutných dizajnových tortičiek Lucii Rusiňákovej, a dizajnérke Dajane Rodriguez.

„Nežné a láskavé. Plné vľúdnej empatie ale aj mocnej intuície. Také sme my ženy, matky. Svoju skutočnú silu nedokazujeme vzájomnou rivalitou a súťažením, ale podporou. Práve preto sme sa tento rok, symbolicky, rozhodli premenovať našu SÚŤAŽ Čo dokáže mama na OCENENIE Čo dokáže mama. V tomto ročníku sme ako organizátorky iniciatívy cítili, že musíme priniesť do sveta niečo pozitívne, povzbudiť kreativitu malých podnikateliek deprimovaných pandémiou a ukázať Slovensku, že aj v týchto ťažkých časoch naše mamy dokážu veľmi veľa,“ dodala na záver k ročníku 2021 Andrea Kováčová, zakladateľka Čo dokáže mama.

Všetky informácie o ocenení nájdete na: https://www.codokazemama.sk/sutaz/ocenenie-co-dokaze-mama-2021

O Čo dokáže mama

Projekt Čo dokáže mama založila v júni 2015 Andrea Kováčová počas svojej materskej dovolenky, s cieľom vytvoriť priestor pre mamičky, ktoré chcú ukázať, čo dokážu popri svojich deťoch. Za 7 rokov sme sa rozrástli na viac ako 50 000 aktívnych členiek, ktoré na webovej platforme www.codokazemama.sk, predávajú výsledky svojej kreatívnej činnosti – ručne tvorené výrobky, služby či vydané knihy. Máme i vlastné vydavateľstvo s úspešnými titulmi z edície Moji kamaráti a Zdravé domáce sladkosti. V roku 2021 sme spustili aj vlastnú predpredajovú crowdfundingovú platformu.

Pošli dobro ďalej

Projekt Čo dokáže mama je od svojho založenia spojený s pomocou tým, ktorí to potrebujú. Časť výťažku z predaja realizovaného na webovej platforme odovzdávame rodinám s nevyliečiteľne chorými deťmi. Každoročne organizujeme veľké aukcie handmade výrobkov a mesačne Jednoeurové výzvy, z ktorých výťažok putuje detičkám so zdravotnými problémami.

Ďakujeme partnerom!

Zo srdca ďakujeme partnerom a mediálnym partnerom, ktorí podporili 7. ročník našej súťaže Čo dokáže mama 2021:

Tagy

1 Komentár