Začnite písať

MAMA A KARIÉRA ROZHOVORY

Podnikavosť nie je iba o podnikaní, ale aj schopnosť robiť zaujímavé veci

Radi cestujete a navštívili ste rôzne kúty sveta? Na potulkách môžete zažiť rôzne dobrodružstvá, popritom aj pracovať a ešte napísať denník. Ako sa to dá všetko stihnúť? To vám prezradí spisovateľka Katarína Serinová, ktorá má aktívny život, rada cestuje a podniká aktívne činnosti so svojim ženským Klubom. K napísaniu diela ju inšpirovali práve akčné dámy, ako je ona a vytvorila Denník podnikavej ženy.

Písané slovo mi učarovalo dávnejšie, ale nedávala som tejto aktivite veľký priestor. Najskôr som začala písať autentické blogy z mojich ciest. Cestovateľské zážitky, ktoré som zakúsila, si môžete prečítať na mojom webe Carolka na cestách,“ prezradila mi Katka, ktorá je povolaním ekonómka a už štrnásť rokov poskytuje služby vo svojej poradenskej firme.

Pozornosť si zaslúžia nielen celebrity

Posledným vydaným dielom je Denník podnikavej ženy, v ktorom svoje príbehy zdieľa dvadsať inšpiratívnych žien. Denník je zároveň zápisník a diár v jednom, veľmi flexibilný, zaujímavý, s receptami v QR kódoch a s množstvom priestoru na zapísanie vlastných myšlienok.

Som veľmi vďačná, že dievčatá prijali moje pozvanie, aby sa na projekte Denník podnikavej ženy zúčastnili a predali tak svoje príbehy, postoje a skúsenosti ďalej a inšpirovali aj iné ženy v prekonávaní osobných, či pracovných prekážok.“

Denník podnikavej ženy je určený pre každú aktívnu ženu, ktorá žije svoj život naplno, bez ohľadu na vek. Podnikavosť nie je iba o podnikaní, je to schopnosť robiť zaujímavé veci, podujatia, produkty, ktorých samotná tvorba prináša potešenie. Všetko je o postoji nás k udalostiam a situáciám. Lite motívom celého denníka je krása a harmónia.

Inšpiráciou na vytvorenie Denníka podnikavej ženy mi boli ženy, ktoré poznám v mojom okolí. Mnoho vydávaných zápisníkov, či diárov sa venuje nejakej téme: motivačné, fitnes, rozvojové a modlitebné. Pozornosť si zaslúžia nielen celebrity, ale aj „obyčajné“ ženy, ktoré svojou energiou a prácou vytvárajú úspešné projekty. Dámy si zaslúžia ocenenie a Denník podnikavej ženy je najmä o nich – pre ne.“

Diár bez dátumu

Získala som veľmi pozitívne ohlasy. Čitateľky sú príjemne prekvapené, aké sú príbehy žien rôznorodé a zaujímavé. Oceňujú dostatok priestoru pre zapisovanie vlastných nápadov a príbehov. Veľmi sa im páči, že môžu začať so zápiskami trebárs od 15. januára a stále vedia využiť celý priestor na zapisovanie denných záznamov lebo dátum si do diára zapíšu samé.

Sny sa snívajú len v noci

Ak niečo chcem urobiť, nám nejaký nápad, tak ho pomenujem, dám si termín a pracujem na tom. Nemám pracovné sny, sny sa snívajú len v noci,“ skonštatovala Katka. „Momentálne rozbieham moju cestovnú agentúru Carolka na cestách. V marci s klientmi vycestujem na poznávací pobyt po Egypte a s Klubom podnikavých žien sa vyberieme na fitnes a joga pobyt do Sahl Hasheesh. Od myšlienky po realizáciu neuplynulo ani päť mesiacov. Momentálne pracujem na novej knihe Láska z Bali, na ktorú sa veľmi teším.“

Aké inšpiratívne knihy Katka napísala

Postupne vo vlastnom vydavateľstve vydala niekoľko kníh a publikácií, ktorá môžete nájsť v tlačenej a online forme v slovenských kníhkupectvách.

  • Balijské dobrodružstvo za 30 dní je e-kniha, aj knižné vydanie autentických blogov z mojej mesačnej sólo cesty po Bali.
  • Rukoväť (nielen) pre začínajúceho podnikateľa – kniha pre podnikateľov, ktorá je príručkou pre každého, kto chce začať podnikať a potrebuje sa zorientovať v pojmoch a vzťahoch v biznis svete.
  • Krížom-krážom po Bali je on-line sprievodca po Bali.

Čo by ste odkázali čitateľom

Buďte spokojní, vnútorne spokojní, ale tiež otvorení a často vykročte mimo svoju komfortnú zónu. Za ňou čakajú nečakané dobrodružstvá lebo nik z nás nemá takú fantáziu, ako život sám.

Kde sa o vás čitatelia dozvedia

Moje knihy nájdetewww.podnikave-zeny.sk alebo www.spolocenstvopoznania.sk, alebo v komerčných online kníhkupectvách.

Zdroj foto: archív K.S.

Tagy