Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE PR ČLÁNKY

S kapucňou alebo bez – ktoré dámske mikiny sú trendy túto sezónu?

Výhodou dámskych mikín je, že ich jednoducho zakomponujete do svojich outfitov. Vyzerajú skvelo v športovom, ale aj elegantnom prevedení. Ako vybrať tú správnu?

Naše obľúbené mikiny. Jediný kus oblečenia, ktorý zostáva po celý rok v šatníkoch, či už sneží, teplomer ukazuje 20 stupňov, prší alebo čokoľvek medzi tým.

Mikinu bez kapucne môžete jednoducho zakomponovať do svojho každodenného vzhľadu. Vrstvite ju so sakom a skombinujte s nohavicami k dámskym kotníkovým čižmám.

Športovo ležérny vzhľad si zachováte vďaka mikine s kapucňou, ku ktorej doplníte legíny alebo tepláky. Vytvoríte tak univerzálny outfit, ktorý využijete doma, pri športe, ale aj na nákup alebo rýchlu kávu s kamarátkou.

Náš tip: Vyberte si svoje čižmy dámske na answear.sk.

Prečo nás mikiny tak priťahujú

Módne mikiny sa v posledných dvoch pandemických rokoch stali ešte výraznejšou súčasťou outfitov. v mnohých prípadoch nahradili svetre a košele. Sú funkčné, praktické a ešte aj zahrejú.

Na Instagrame a fotkách influencerov dnes vidíte mikiny s koženými alebo kostýmovými nohavicami aj sukňami. Blogerky sa neboja experimentovať, preto by ste nemali mať strach sa nimi inšpirovať.

Svoj dokonalý kúsok si vyberte tu: https://answear.sk/k/ona/oblecenie/mikiny

3 tipy ako vybrať mikinu

Začnite fabou. Ideálne sú jednoduché mikiny s kapucňou v tmavej, neutrálnej čiernej alebo tmavosivej farbe. Jednoduché a tmavé odtiene pozdvihnú vzhľad mikiny, vďaka čomu pôsobia elegantnejšie. K tmavej mikine pridajte tmavé džínsy alebo rifle, na jar tenisky, v zime zasa boots čižmy, outfit máte na svete. Pokiaľ preferujete farby, siahnite po bordovej alebo tmavej zelenej.

Na to, aby ste v mikine pôsobili upravene, je dôležitý aj materiál, z ktorého je vyrobená. Aký materiál zvoliť:

  • bavlnený džersej,
  • česaná bavlna,
  • fleece
  • a nádherne vyzerá aj zmes kašmíru a hodvábu.

Teraz sa zamerajte na strih. Pokiaľ hľadáte elegantnejší kúsok, rozhodnite sa pre mikinu bez kapucne vo fitted strihu. Mala by byť viac na telo, priliehať k vašej siluete. Ak naopak túžite po športovom kúsku, voľte mikinu s kapucňou a vreckami.

S čím nosiť mikiny s kapucňou i bez

Svoj kúsok ste si už vyhliadli. Ako mikinu nosiť?

Ak by ste chceli mikinu urobiť trochu dievčenskejšou, kombinujte ju s hravými doplnkami do vlasov (v podobe veľkej gumičky), pozitívnou plátenkou alebo šperkami – výrazným náhrdelníkom alebo náramkom. Ženský vzhľad dosiahnete v kombinácii so sukňou alebo šatami, čím vytvoríte kontrast. Hlavne, ak outfit doplníte o čierne bootsy.

Ďalším nápadom ako nosiť mikinu je kombinácia s čiernou koženou motorkárskou bundou. Pod koženku sa najviac hodí mikina na zips s kapucňou, čím oblečenie navrstvite. Zvoľte napríklad čiernu mikinu s čiernou koženou bundou. Kapucňu vytiahnite tak, aby ju bolo vidieť.

Ak je pre vás tento nápad príliš drsný, koženú bundu nahraďte džínsovou. Pod tmavú riflovú bundu si skúste obliecť šedú mikinu s kapucňou. Dôležité je vytiahnuť kapucňu spod bundy, aby bola viditeľná.

Mikiny vyzerajú skvelo aj ku twistovým nohaviciam. Oblečiete sa tak do štýlu 90. rokov a začiatkov hip-hopovej éry. Jednoduchá úzka mikina s kapucňou na zips vyzerá skvelo aj s úzkymi džínsami alebo nohavicami.

Mikinu môžete nosiť ako oversized šaty, najmä ak túžite po niečom netradičnom. Určite zvoľte mikinu o niekoľko čísel väčšiu. Pokiaľ sa potrebujete cítiť istejšie, oblečte si pod mikinu šortky. Tento outfit v kombinácii s teniskami alebo čižmami vyústi do ležérneho, ale zároveň inovatívneho outfitu. Pre zvýraznenie ženskosti použite opasok, ktorým zvýraznite svoju ženskosť.

Tak čo, ako si dnes mikinu oblečiete vy?