Začnite písať

Kalendár mien

Nositeľka mena Erika berie život ako dobrodružstvo

Erika

Meniny: 2. február

Pôvod mena: zo škandinávskeho Erich – ctihodná vládkyňa

Erika berie život ako dobrodružstvo. Teší sa z maličkostí a v kritických situáciách nestráca chladnú hlavu. Aj keď je výrečná, občas sa uzatvára do seba, aby prišla na iné myšlienky. Pre pocit uznania sa zvykne prispôsobiť svojmu okoliu, čo ju oberá o sebavedomie. Chod života si potrebuje plánovať vopred, inak podlieha chaosu.

Osobný život: Lásku muža, ktorého si vyhliadne, získa akýmkoľvek spôsobom. Ak sa jej to nepodarí milotou a dobrosrdečnosťou, použije obdiv, komplimenty, sexepíl. Takéto zbrane sú však krajnou možnosťou. Nositeľka tohto mena je okúzľujúca, takže mužom netrvá dlho, aby o ňu prejavili vážny záujem aj napriek jej občasnej panovačnosti a dvojtvárnosti.

Pracovné uplatnenie: Erika je vynikajúca študentka s nadpriemerným prospechom. Večné štúdium ju však neláka. Jej túžbou je cestovať, čomu sa snaží prispôsobiť aj výber profesie. Spokojnosť nachádza, ak spojí cestovanie s kreatívnou prácou. Presadzuje sa ako speváčka, herečka či novinárka. Dobrý fyzický fond jej umožňuje byť aj vrcholovou športovkyňou.

Obľúbené farby: zelená, červená, čierna, fialová

Ochranné kamene: jaspis, ametyst

Vhodné znamenia: Ryby, Blíženci, Panna, Váhy, Kozorožec

Tagy