Začnite písať

AKČNÉ TIPY PR ČLÁNKY

Bunda alebo kabát – poradíme vám, ako byť módnou mamičkou

Kabát. Bunda. Bunda. Kabát. Je toto vaša každoročná dilema? Ktorý z týchto kúskov by ste mali mať vo svojom šatníku a aké výhody majú dámske zimné kabáty?

Aký je zásadný rozdiel medzi zimnou bundou a kabátom? Jednoducho povedané, rozdiel je v dĺžke. Vo svojej podstate sú kabáty ťažšie, väčšinou siahajú aspoň do polovice stehien alebo aj nižšie. Bundy sú ľahké a končia vo výške pása, ale na trhu nájdete veľa variantov, ktoré vám zakryjú celé stehná a niektoré aj lýtka.

Vyberte si svoj dokonalý kabát

Dámsky zimný kabát nesmie chýbať v žiadnom šatníku bez ohľadu na to, aký štýl obliekania preferujete. Jeden elegantný teplý kúsok sa zíde vždy. Využijete ho do práce alebo na stretnutia, či oslavy a iné spoločenské udalosti.

Svoj obľúbený kúsok nájdete tu: https://modivo.sk/c/zeny/oblecenie/kabaty a vždy sa pri výbere riaďte našimi piatimi tipmi.

1. Prim hrá veľkosť

Dôležitú úlohu zohráva výber správnej veľkosti kabáta. Pri zimných kabátoch nezabúdajte na to, že pod ním budete určite nosiť ešte aj teplý sveter. Preto, ak váhate medzi dvoma veľkosťami, vyberte si tú väčšiu. Vždy myslite na to, že kabát (ale aj bunda) vám musí poskytnúť dostatok miesta na vrstvenie.

2. Základné dĺžky kabáta

Druhým rozhodnutím je dĺžka. Na trhu nájdete kabáty v troch dĺžkach:

  • krátke po boky/bedrá (ideálny k nohaviciam)
  • stredne dlhé do polovice stehien a ku kolenám (oceníte ho najmä k sukniam)
  • dlhé kúsky, ktoré siahajú až ku kotníkom (štýlové a možno trocha atypické)

3. Strih voľte podľa vkusu a postavy

Strih zimného kabáta závisí od vašej postavy. Postavám typu hrušky sa hodia kabáty v áčkovom strihu. Siluete podobnej presýpacím hodinám zasa pristane kabát siahnutý páskom. Jablkám s bujnejším hrudníkom sa odporúčame opaskom v páse vyhnúť. Vždy však pamätajte na to, že oveľa dôležitejšie je to, čo sa páči vám a ako sa v danom modeli cítite.

4. Kvalitný materiál je príjemný a zahreje

Materiál kabátu predurčuje vlastnosti daného kúsku. Do kvalitného vlneného kabátu sa naozaj oplatí investovať. Dokonale vás zahreje a ochráni pred nepríjemným počasím. Vlna takisto dobre vstrebáva vlhkosť, problémom však býva dlhšie sušenie. Pri nákupe vlneného kabátu dbajte na správnu údržbu, používanie šetrného pracieho programu na 30 ° C a špeciálneho pracieho prostriedku. Prípadne ho po sezóne vždy radšej odneste do práčovne.

5. Farba, v ktorej zažiarite

Farbu kabáta voľte v neutrálnych odtieňoch. Čierna a sivá sú elegantné, sofistikované a naozaj ľahko kombinovateľné. Ak však chcete siahnuť po niečom živšom, skúste kabát v ťavej, pastelovej modrej alebo vínovej farbe.

A čo si ešte musíte všímať sú detaily. Zapínanie, ale napríklad aj vrecká, do ktorých si odložíte rukavice alebo mobilný telefón. Ak je vonku príliš chladno, príjemne si v nich zohrejete ruky. Najlepšie pohodlie poskytujú hlbšie, rovno strihané vrecká.

Zabojujte aj s výberom bundy

Ak hľadáte každodennú bundu, vyberajte z kúskov, ktoré sú voľnejšie, dlhšie a poskytnú vám dostatok tepla. Pri kvalitných zimných bundách naozaj stačí obliecť si len tričko a ľahký sveter. Oblečenie nemusíte nijak extra vrstviť. Bunda na každý deň by mala mať aj kapucňu a vrecká z čisto praktických dôvodov. A aký materiál je ten najlepší?

Páperová bunda:

  • ľahká a skladná
  • odolná
  • náchylná na vlhkosť
  • dlhý čas sušenia

Bunda so syntetickou výplňou:

  • cenová dostupnosť
  • jednoduchá údržba
  • časté balením a skladaním sa dlhodobo znižuje izolačné vlastnosti

Fleecová bunda:

  • nízka kúpna cena
  • jednoduchá údržba
  • bunda nie je skladná

Příloha:
zabojujte-aj-s-vyberom-bundy.jpg

Moderné technológie však prichádzajú s novými materiálmi a kombináciou najlepších vlastností prírordných a umelých vláken. Vyberte si z dámskych zimných búnd u nás na jednom mieste: https://modivo.sk/c/zeny/oblecenie/bundy.

Tak čomu dáte prednosť túto zimu vy? Alebo zainvestujete na kvalitného kabátu aj bundy na niekoľko rokov? Držíme vám pri výbere prsty.