Začnite písať

RECEPTY

Čo na desiatu? Pripravte deťom banánové sushi

Každá mama vie, že pri deťoch treba mať stále po ruke niečo na zjedenie. Tento rýchly a jednoduchý recept uspokojí všetky ich nutričné potreby a navyše sa môžete spolu zabaviť pri jeho príprave.

Ako by mala vyzerať ideálny snack pre dieťa?

Vo výžive detí je dôležitá pravidelnosť v prísune energie. Dieťa nie je malý dospelý a a aj jeho energetické potreby a pomery živín sa líšia od potrieb dospelákov. Pri plánovaní detského jedálnička by sme preto mali byť vždy aspoň o krok napred, aby sme boli pripravení, keď príde to typické: „Mami, ja som hladný/hladná!“

Dieťa by počas dňa malo skonzumovať 3 väčšie jedlá (raňajky, obed, večeru) a 2-3 menšie snacky. Práve tie slúžia na udržanie stabilných hladín cukru a zamedzia poklesu energie napríklad pri hre. Snack by tiež mal obsahovať všetky základné živiny – tuky, cukry aj bielkoviny, aby bol pre dieťa dostatočne sýty. Len kúsok ovocia teda nie je postačujúci, pretože nespĺňa tieto parametre v ideálnej miere. Rovnako aj rôzne ovocné kapsičky sú v tomto prípade nedostatočné.

Tip na vyvážený snack: banánové sushi

Potrebujeme

  • 1 tortillu (môžeme použiť celozrnnú alebo z bielej múky)
  • 1 banán, olúpaný
  • 2-3 polievkové lyžice arašidového masla
  • trošku Nutelly, medu alebo škorice

sushi

Postup

  1. Namažeme jednu stranu tortilly arašidovým maslom. Pridať môžeme tenký fliačik Nutelly alebo môžeme nahradiť medom, či úplne vynechať a posypať škoricou.
  2. Banán ošúpeme a trochu povystierame (nevadí, ak trochu praskne) a položíme na vrch tortilly.
  3. Tortillu čo najpevnejšie zrolujeme a nakrájame rolku „sushi“ na 1-2cm kolieska a podávame.

Zdroj: themanylittlejoys.com

Tagy