Začnite písať

Uncategorized

Video: Spev ukrajinského dievčatka si získal srdcia hviezd filmu Frozen

Na sociálnych sieťach sa objavilo video, ktoré sa behom jedného dňa stalo virálnym. Malé ukrajinské dievča v ňom spieva pieseň z filmu Frozen, aby potešilo ľudí ukrývajúcich sa v kryte v pivnici. Na video okamžite zareagovali aj hviezdy z tohto filmu a všetkým ľuďom poslali správy podpory.

Srdcia mnohých ľudí si získala malá Amelia, ktorá na videu spieva pieseň Let it go z obľúbenej rozprávky Frozen. Video prvýkrát zverejnila na Facebooku Ukrajinka Marta Smekhova a odvtedy sa stalo virálnym po celom svete. Len na Facebooku malo za jeden deň viac než 3 milióny zhliadnutí.

Amelia na nabádanie rodiny začala v kryte plnom ľudí spievať túto pieseň a ruch, ktorý tam vládol, okamžite utíchol. Hoci je pieseň dosť náročná, dievčatko ju spieva veľmi precítene.

Od jej prvého slova v bunkri zavládlo úplné ticho … Každý odložil, čo robil, a počúval,“ napísala Smekhová v príspevku na Facebooku, ktorý začala v ukrajinčine a potom prešla do ruštiny, keď sa začala priamo prihovárať ruskému ľudu. „Pozrite sa, Rusi, proti komu bojujete,“ napísala. „Naše deti vyžarujú svetlo a dokonca ani vo vlhkej tmavej pivnici nezmizne, ale rozžiari sa ešte jasnejšie!

Na video zareagovali aj mnohé hviezdy, ktoré vo filem Frozen prepožičali hlasy kresleným postavám. Herečka a textárka Idina Menzel, ktorá prepožičala hlas kráľovnej Elze, na Twitteri poslala správu o podpore mladému dievčaťu: „Vidíme ťa. Naozaj ťa vidíme,“ spolu s modrými a žltými srdiečkami, farbami ukrajinskej vlajky.

Skladateľka piesne Kristen Anderson-Lopez tiež zverejnila správu adresovanú pre „Malé dievča s krásnym hlasom“. Na Twitteri napísala: „Túto pieseň sme s manželom napísali ako súčasť príbehu o uzdravení rodiny v bolestiach. Spôsob, akým ju spievaš, je ako kúzlo, ktoré rozžiarilo svetlo v tvojom srdci a lieči každého, kto ho počúva. Spievaj ďalej! Počúvame!

Josh Gad, ktorý prepožičal hlas snehuliakovi Olafovi, dodal: „Moje srdce je ohromené. Tieto úbohé deti. Títo úbohí ľudia. Chcem práve teraz objať a ochrániť toto a každé ďalšie dieťa v nebezpečenstve a cítim sa bezmocný.“

Na video zareagovali aj tisíce ďalších, vrátane herca zo Star Wars Marka Hamilla a speváčky Imeldy May, ktorá pozvala Ameliu, aby si s ňou zaspievala na pódiu, keď to bude možné. Ukrajinská poslankyňa Lesia Vasylenko na Twitteri uviedla: „Odvaha detí v krytoch je ohromujúca.“

Zdroj: bbc.com

Titulná foto: Idina Menzel and Amelia (Images via Arthur Mola/Invision & Marta Smekhova/Facebook)

Tagy