Začnite písať

AKČNÉ TIPY PR ČLÁNKY TESTOVANIE ZDRAVIE

Leto sa blíži. Poradíme vám ako správne ochrániť detské oči pred slniečkom

Všetci sa už po zime tešíme na príchod teplých slnečných lúčov. Najmä deti budú môcť tráviť viac času vonku, na ihriskách či pieskovisku. Každý rodič vie, že pred ostrými lúčmi slnka musí pokožku svojho dieťaťa chrániť účinným opaľovacím krémom. No uvažujete aj nad ochranou jeho zraku? Výber kvalitných detských slnečných okuliarov tiež netreba podceniť a my vám vysvetlíme prečo.

Deti trávia vonku 3x viac času než dospelí

Mnoho odborníkov sa zhodne na tom, že pobyt na čerstvom vzduchu je pre deti nenahraditeľný. Denne by mali stráviť aktívnou hrou vonku aspoň 3 hodiny. Počas teplých letných dní je to určite aj viac. Pobyt na slnečnom svetle však predstavuje aj istý druh rizika pre pokožku a sietnicu oka dieťaťa. Kým pokožku dokáže ochrániť opaľovací krém a priedušné oblečenie, mnoho rodičov už zabúda na dôležitosť ochrany detských očí pred ostrým slnečným svetlom.

Detské oči, na rozdiel od dospelých, nie sú prirodzene chránené pred slnkom. Pred tým, ako dieťa dovŕši 1. rok, sú jeho šošovky priehľadné. To znamená, že 90% UVA a 50% UVB žiarenia prejde až do sietnice. Navyše deti ešte nemajú vyvinutý reflex žmúriť, keď ich oslepuje ostré svetlo. Poškodenie zraku u takto malých detí sa neskôr môže prejaviť v dospelosti.

Prečo nekupovať slnečné okuliare v hračkárstve?

Pred príchodom leta veľa rodičov siahne pri nákupe okuliarov po prvej voľbe, ktorá sa ponúka pri nákupe napríklad aj niekde v drogérii, hračkárstve alebo inom obchode. Najmä preto, že ide často o lacnejšiu alternatívu. Navyše sú si vedomí, že dieťa bude s okuliarmi zaobchádzať nešetrne a určite ich čoskoro zlomí alebo niekde stratí.

Takéto okuliare majú však namiesto polarizovaných skiel často len lisované fólie, ktoré nemusia poskytovať dostatočnú ochranu pre citlivú šošovku dieťaťa. Vhodnejšou voľbou je poobzerať sa po okuliaroch, ktoré budú spĺňať potreby vyhovujúce detským očkám. Nielen v zmysle ochrany, ale aj s ohľadom na pohodlnosť nosenia a navyše odolajú náročnému zaobchádzaniu.

Aj deti si zaslúžia kvalitné okuliare

Ako to už býva, zaujímavé nápady vznikajú väčšinou z tých najobyčajnejších potrieb. Aj príbeh značky detských okuliarov Babiators je na tom podobne. Stojí za ním partia priateľov, ktorí sa spoznali na štúdiách. Jeden z nich, Ted Fienning, nastúpil k armáde ako pilot stíhačky. Ako otec dvoch synov zažíval situácie, kedy počas prehliadky letu boli jeho deti oslepené slnečnými lúčmi a nemohli si naplno užiť zážitok. Prečo by teda aj deti nemohli mať rovnako kvalitné okuliare, aké sú dostupné pre dospelých?

Od nápadu k realizácii nebolo ďaleko a vznikli kvalitné dizajnové detské okuliare, ktoré si veľmi rýchlo našli svojich fanúšikov v Kalifornii. V roku 2014 dokonca zaradil Forbes značku Babiators medzi 100 najprogresívnejších spoločností. V čom teda spočíva ich jedinečnosť?

Detské okuliare Babiators sú:

  • bezpečné – slnečné okuliare Babiators majú sklá s UV 400 so 100% ochranou proti škodlivému UVA a UVB žiareniu.
  • odolné – sú vyrobené z pružnej gumy, vďaka čomu sú veľmi pohodlné na nosenie. Vďaka flexibilným gumeným rámom a sklám, ktoré sú odolné voči nárazom, sa dajú okuliare ohýbať, skrúcať alebo dokonca na ne šliapnuť. A nezlomia sa.
  • štýlové – vďaka rôznym tvarom a farbám či zrkadlovým odrazom bude každé dieťa vyzerať trendy.
  • záruka – ako jediné detské okuliare poskytujú záruku na vrátenie alebo výmenu v prípade poškodenia či straty okuliarov v období 1 roka od zakúpenia. Podmienkou je online registrácia okuliarov.

Zaujala vás informácia o okuliaroch Babiators a chceli by ste ich spolu s vašim dieťaťom vyskúšať? Zanechajte nám komentár, prečo si myslíte, že by ste boli vhodnou kandidátkou na testovanie a možno vyberieme práve vás. Tešíme sa na vaše komentáre.

Tagy

1 Komentár