Začnite písať

PR ČLÁNKY

Čo nesmie chýbať v žiadnej kuchyni

Kuchyňa je miestnosť, ktorú navštevujeme každý deň, a to hneď niekoľkokrát. Preto by sme v nej mali mať všetky potrebné spotrebiče a nábytok. Nie je iba miestnosťou, kde si jedlo pripravujeme. Taktiež ho tu konzumujeme. Preto by mala byť zariadená tak, aby ste sa tu cítili pohodlne.

Najlepší pomocníci

Každá kuchyňa potrebuje minimálne základné spotrebiče. Sú to chladnička s mrazákom, sporák a prípadne mikrovlnná rúra. Bez týchto zariadení by to ani len kuchyňa nebola. Chladničiek existuje niekoľko druhov a majú množstvo farebných prevedení. Preto zladiť ju s ostatným zariadením nebude problém. Rovnako tak aj plynový sporák dokážete doladiť do rôznych štýlov.

Ďalšími skvelými pomocníkmi sú rýchlovarná kanvica, kuchynský robot či mixér alebo umývačka riadu. Záleží od vás, ktoré spotrebiče najviac využívate a potrebujete. No buďte si istí, že dnes si ich všetky dokopy viete krásne zladiť. Vo vašej kuchyni sa farby nebudú medzi sebou biť.

Kuchynský nábytok

Primárnym prvkom je kuchynská linka. Tu sa deje veľká časť prípravy jedál. Krájanie, miešanie surovín, miesenie cesta a podobne. Samozrejme sa tam umiestňuje aj umývadlo, čo je nevyhnutnou súčasťou. Ďalej potrebujete skrinky, do ktorých uložíte všetky taniere, hrnce, panvice, skrátka všetok riad. Na uloženie príboru alebo korenín môžete využiť zásuvky. A to najpodstatnejšie, jedálenský stôl. Nemusí sa nutne nachádzať v kuchyni, ale napríklad v jedálni.

Doladenie detailov

Pre úplnú dokonalosť vašej kuchyne potrebujete dekorácie. Odporúčané sú však najmä do väčších priestorov. Praktickou, ale zároveň vkusnou dekoráciou, sú poličky, na ktorých môžete mať uložené živé bylinky. Ak preferujete sušené, namiesto črepníkov sem poukladajte fľaštičky obľúbených dochucovadiel. Poprípade len nejaké izbové rastliny, ktoré sa vám páčia.

Dekoráciou môžu byť aj štýlové nádoby na čaj alebo kávu. Rovnako aj držiak na servítky či nožíky. Aj obyčajný obrus môže byť  dekoráciou, keď vyberiete zaujímavý motív. Všetky majú zároveň praktické využitie. Ak máte v kuchyni voľnú stenu, môžete sem umiestniť tematický obraz. Ďalšou možnosťou je tapeta alebo nástenné nálepky. V prípade, že ste ochotní viac investovať, zvoliť si môžete kachličky s potlačou.

Titulná foto: Meruyert Gonullu na Pexels

Tagy