Začnite písať

Uncategorized

Kozmetika pre maminky: akú si vybrať?

Kozmetika a jej aplikácia je formou relaxu a starostlivosti o naše telo. Môžeme si takýmto spôsobom dopriať pozornosť a venovať kvalitný čas svojmu telu. Ide pritom o skvelú voľbu, pretože vám to nezaberie veľa času, ale výsledný efekt na vašu psychiku a aj fyzické zdravie pokožky je nevyčísliteľný. Ako si vybrať vhodnú kozmetiku pre mamičky? Ktoré zložky sa oplatí v takejto kozmetike vyhľadávať?

Materská starostlivosť: je to aj o Vás nielen o bábätku

Maminky často zabúdajú na svoje telo a svoje psychické zdravie, pretože sa chcú naplno venovať svojej malej ratolesti. Základom pre starostlivosť o vašu pokožku by mal byť výber kvalitnej kozmetikyAk chcete vyberať kozmetiku, ktorá nie je agresívna pre vaše bábätko, určite sa vyhýbajte silno parfumovaným produktom.

Rovnako je podstatné si vyberať kozmetiku z prírodných zložiek. Medzi mnohé účinné prírodné zložky patria rôzne výťažky z rastlín, či drevín. Tieto majú dlhú históriu využívania v rôznych priemysloch, sú veľmi príjemné a jemne parfumované, takže nebudú prekážať ani vám, ani vášmu bábätku. Množstvo takýchto produktov ponúka napríklad Alza.

Základom pre maminky by mala byť hĺbková hydratácia. Hydratácia je potrebná pre nedostatok spánku, ale rovnako aj rôzne jazvičky, ktoré sú súčasťou hojaceho procesu po pôrode. Hydratáciu môžete skvelo docieliť napríklad aj použitím čisto prírodných olejov – medzi skvelé voľby patrí napríklad arganový, kokosový, či ricínový olej. Rovnako je však možné siahnuť aj po produktoch, ktoré obsahujú extrakty z jednotlivých rastlinných zložiek v rôznych koncentráciách.

Ako by ste sa mali starať o vašu pokožku?

Pri starostlivosti je dôležité predovšetkým zvoliť kvalitnú kozmetiku a následne ju používať konštantne. Práve pravidelné užívanie je jedným zo základov dosiahnutia požadovaného stavu pleti, či pokožky ako celku. V prípade pleti na tvári je potrebné užívať aj produkty na čistenie – opäť je možné siahnuť po rôznych alternatívach od klasického tuhého mydla až po čistiace vody a gély. Nájdite si spôsob, ktorý je pre vás rýchly a dokážete ho aplikovať každý deň.

Okrem pravidelnosti takejto rutiny je podstatné aj sledovať stav vašej pleti a na základe toho produkty obmieňať. Hormonálne zmeny, ale aj vonkajšie prostredie veľmi výrazne ovplyvňujú stav našej pleti. Napríklad počas obdobia s pleťou viac náchylnou na akné môžete zvoliť účinnejšie zložky ako napríklad čajovník alebo syntetické zložky s vyššou účinnosťou. Naopak v období rozkvetu vašej pokožky môžete siahnuť po jemných olejčekoch alebo krémoch, ktoré ju rozžiaria.

Tagy