Začnite písať

Uncategorized

Jarný Medokvas začína v sobotu pod Smolenickým zámkom

Festival Jarný Medokvas odštartuje 21. mája popoludní v Smoleniciach. Už tradične sa bude konať v medovinárstve Včelovina, ktoré je na jar oázou včiel a kvetov.

Ako je dobrou tradíciou, návštevníci festivalu budú môcť ochutnať jedenásť druhov medovín, medový burčiak i sajder. Taktiež sa môžu osviežiť medovým pivom, kde okrem nášho stáleho výberu v sobotu predstavíme aj novinku. Nápoje budú dopĺňať aj výborné ovocné medové limonády,“ hovorí Pavol Kudláč z medovinárstva Včelovina.

Festival za začína v sobotu 21. mája o 15:00 hod. a nebudú na ňom chýbať stánky s jedlom, prehliadky medovinárstva a včelárskej záhrady. „Návštevníci si môžu užiť deň v záhrade plnej kvetov a vychutnať si naše medové nápoje,“ dodáva Pavol Kudláč.

Vstupenky sú dostupné v predpredaji na stránke www.vcelovina.sk, ale bude ich možné zakúpiť aj priamo na mieste. Výťažok z podujatia bude použitý na rozvoj včelárskej záhrady.

Festival medových nápojov Medokvas sa majiteľom medovinárstva Včelovina podarilo minulý rok usporiadať len v auguste. „Tradične ho ale pre svojich stálych aj nových návštevníkov usporadúvajú na jar, v lete a na jeseň v obci Smolenice,“ hovorí Alexander Prostinák, zastupujúci riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

Tento rok je počas mesiacov máj a jún otvorený pre verejnosť aj Smolenický zámok. „Pre návštevníkov je prístupný počas sobôt a nedieľ. Prehliadku so sprievodcom môžu absolvovať každú celú hodinu medzi 11:00 až 17:00 hod., dodáva Alexander Prostinák.

Miesto a čas konania festivalu Jarný Medokvas 2022:

Areál medovinárstva Včelovina, Továrenská 10A, Smolenice od 15:00 do 21:00 hod.

Vstupenky v predpredaji na www.vcelovina.sk:

pre dospelých 5€ (vrátane 2€ kupónu na nákup nápojov) a pre deti nad 6 rokov symbolické 1€.

Vstupné na mieste:

pre dospelých 7€ (vrátane 2€ kupónu na nákup nápojov).

Zdroj foto: Región Trnava

Tagy