Začnite písať

ARCHITEKTÚRA A DIZAJN PR ČLÁNKY

Čím zaujať v domácnosti?

Rozmýšľali ste ako ozvláštniť svoju domácnosť? Hľadáte nejakú prvok, ktorý dodá vášmu bytu eleganciu a šmrnc? Máme pre vás niekoľko tipov, ktoré vás zaujmú.

Sklenené dvere

Sklenené dvere nepatria len do kancelárie, ale hodia sa aj do domácnosti. Vašej izbe a domovu dodajú eleganciu, štýl a moderný vzhľad. Okrem toho vďaka skleneným dverám získate aj svetlo navyše.

Na výber máte okrem štandardného číreho skla si môžete do domácnosti vybrať matné sklo, nepriehľadné a rôzne iné farebné motívy. Dvere môžu byť posuvné alebo otočné. Výber je len na vás. Ohľadom výberu sa môžete poradiť so špecialistami na sklenené realizácie.

Machové obrazy

Zaujímavý prvok, ktorý môže dodať do vašej domácnosti šmrnc sú machové obrazy alebo aj machové steny. Tie sa tešia posledné roky veľkému boomu. Do interiéru prinesú kúsok prírody a rastlinnej flóry. Kúsok lesa môže urobiť vašu izbu naozaj štýlovú.

Na machové obrazy a machové steny sa využívajú stabilizované machy. Jedná sa o špeciálne upravenie rastlín. Vďaka tejto úprave je zastavený rast, odstránený hmyz a zároveň je zabránená tvorba plesní.

Epoxidovaný stôl

Takýto nábytok prinesie vašej domácnosti naozaj obrovský štýl a luxus. Pri nábytku, ktorý je vyrobený z dreva a epoxidovej živice sa dá vymyslieť množstvo kreatívnych vizuálnych štýlov.

Do jedálne si napríklad môžete dať vyrobiť stôl z prírodného dreva, kde v strede neho sa “vlní rieka”. Do obývačky si môžete umiestniť konferenčný stolík, do pracovne kancelársky stôl ozvláštnený týmto prvkom. Všetko je o vašej kreativite.

Krb

Oheň je symbol pohody a relaxácie. Správny krb dokáže výrazne zmeniť celý interiér a dodať mu luxusný a romantický štýl. Aj tu máte na výber množstvo rôznych originálnych vzhľadových realizácii. Od klasických kamenných krbov až po moderné krbové vložky. Výber je opäť na vás.

Akvárium

Vhodne zvolené akvárium vašu domácnosť taktiež dokáže ozvláštniť. Dnes sa vyrábajú rôzne zaujímavé sklenené akvária so zaujímavým podsvietením a dizajnom. Akvárium si môžete umiestniť na niektoré miesta v interiéri, kde by vás to nikdy nenapadlo – napríklad do kuchyne (zakomponované do kuchynskej linky) alebo ako konferenčný stolík do obývačky. Ani tu sa kreativite medze nekladú.

Domov sa dá naozaj rôznymi originálnymi spôsobmi vylepšiť a skrášliť. Záleží len na vašej kreativite a samozrejme aj rozpočte. Niektoré spomenuté veci vyššie môžu celkom potrápiť rodinný rozpočet.

Tagy