Začnite písať

PR ČLÁNKY ZDRAVIE

Plánujete dovolenku, no telo do plaviek vám zdobia kožné výrastky a bradavice?

bradavice

Mnohí z nás sa chcú na dovolenke pochváliť nielen modernými plavkami, ale aj dokonale vytvarovaným telom. Z týchto dôvodov sa potom všemožne snažíme nadbytočné kilá odstrániť cvičením a zdravou stravou. Ako si ale poradiť s nevzhľadnými kožnými výrastkami a bradavicami?

Aj na tieto prípady existujú riešenia, s ktorými vás v našom článku zoznámime a možno vaše telo do moderných dámskych plaviek a na dovolenku lepšie pripravíme.

Ako a kedy odstrániť bradavice?

Bradavice sú nezhubné kožné výrastky. Majú tendenciu sa objavovať na ruke, nohe, tvári alebo v oblasti genitálií. Spúšťačmi sú väčšinou ľudský papilomavírus, ktorý má niekoľko typov.

Vzniknuté bradavice často nespôsobujú žiadne vážnejšie problémy, niektoré však môžu svrbieť, prípadne pri chôdzi na chodidlách bolieť. Nehovoriac o fakte, že nie sú práve najkrajšou ozdobou tela. Aj z toho dôvodu preto často premýšľame, ako sa tejto ozdoby zbaviť.

Najlepšie odstránenie bradavíc je to, ktoré nebolí a nezanecháva za sebou žiadne stopy. Ide o laser, pomocou ktorého sa väčšinou na jednom sedení bradavica odstráni a máte pokoj. Samozrejme, všetko treba riešiť s dohľadom odborného lekára – dermatológa, ktorý by mal stanoviť na jej liečenie a odstránenie správnu diagnózu.

Čo s kožnými výrastkami?

Podobným a veľmi jednoduchým spôsobom sa na Klinike Zdravia môžete zbaviť aj nevzhľadných kožných výrastkov. Aj tie môžu líniu a krásu nášho tela negatívne ovplyvniť, v niektorých prípadoch byť dokonca zdrojom nepríjemných ochorení.

Aby ste sa ich preto včas a pred plánovanou letnou dovolenkou zbavili, odporúčame vám navštíviť Kliniku Zdravia a nechať si po konzultácii s odborníkom všetky nedokonalosti pleti bezpečne a bezbolestne odstrániť.

Zdroj obrázka: Pixel-Shot/Shutterstock.com

Tagy