Začnite písať

PR ČLÁNKY

Hľadáte originálnu dovolenku? 4 dôvody, prečo vymeniť exotiku za hory

Hľadáte pred vysokými teplotami v meste úkryt a tú najlepšiu klimatizáciu na trhu? V tom prípade sa vyberte do hôr. Hory sú v lete ako prirodzená a tá najlepšia klimatizácia, ktorá na vašej sliznici ani dýchacích cestách nezanechá žiadne negatívne stopy. Práve naopak, dovolenka v tomto prostredí vám veľmi dobre prospeje, a to hneď z niekoľkých dôvodov.

Poďme sa spoločne o tom na základe niektorých faktov presvedčiť.

Dokonalá symbióza

Dovolenka na horách vám ponúka výhľady od malých jazier cez majestátne lesy, ktoré pokrývajú celú krajinu ako zelený koberec, až po vysokohorské pastviny, kde žijú zvieratá v symbióze v rovnováhe prírody.

Zasnežené štíty s jazykmi ľadu, ktoré klesajú, až splynú so zeleňou lúk, horské seno s intenzívnou vôňou a kvety, ktoré farbia horské svahy. Takúto rozľahlosť farieb a tvarov vám môže ponúknuť len letná horská krajina akou je nádherný Vlkolínec.

Zdravý vzduch a nekontaminované prostredie

Hora ponúka neoceniteľné prírodné dedičstvo ďaleko od divokej urbanizácie a výfukových plynov, ktoré každý deň utláčajú obývané roviny centier. Len tu, vo vysokohorskom prostredí môžete dýchať zdravý a okysličený vzduch, ktorý má priaznivý účinok na organizmus rovnako ako kvalitné Čaga kapsule  z ďalekej Sibíri.

Šport a zábava

Vyliezť v trekingových topánkach po horskom chodníku, ktorý pretína les, zostúpiť plnou rýchlosťou po zjazdovke alebo vyjsť do nadmorskej výšky na horskom bicykli, a dokonca aj rafting, s ktorým sa postavíte prudkým vodám horských potokov – to všetko sú ideálne športové aktivity, ktoré vás budú baviť a pritom telo dobre precvičia.

Relax, vyrovnanosť a pohoda

Štebot vtákov v lese, zvuk vetra, ktorý hýbe vetvami stromov a ticho vysokých hôr. Žiadny hluk, len pokoj, ktorý uvoľňuje a prinúti vás znovu objaviť vnútornú rovnováhu. To všetko môžete očakávať od dovolenky vo vysokohorskom prostredí s ubytovaním v luxusnej chate na víkend.

Tak sa o tom presvedčte a dovolenku na horách si užite.

Zdroj obrázka: goffkein.pro/Shutterstock.com

Tagy