Začnite písať

Uncategorized

Fantazijný Lestival plný rozprávkových bytostí začína v sobotu v Dolnej Krupej

Dvojdňový rodinný festival sa bude konať počas najbližšieho víkendu  25. a 26. júna v obci Dolná Krupá neďaleko Trnavy. Návštevníkov prenesie do krajiny fantázie a rozprávok.

Lestival sa tento rok uskutoční už po štvrtýkrát v prostredí klasického anglického parku, ktorý patrí ku kaštieľu v obci Dolná Krupá. Na dva dni ho budú obývať bytosti z rozprávok a slovanskej mytológie.

Brány festivalu sa počas víkendu otvoria o 9.00 h. Z detského pódia sa ozvú Dúhalka a Dano Heriban. Návštevníci budú môcť v celom parku stretnúť rozprávkové víly, chodiaci strom, ale aj spoznať jazerné kráľovstvo s riečnou pannou, v ktorom budú poletovať metrové ryby.

Po prvýkrát budú môcť ochutnať vzácny vílí nektár z agátového medu. V prípade priaznivého počasia ich čaká nezabudnuteľný výhľad z balóna. Netradičný zážitok prinesie aj Opera SND s ukážkou rozprávkovej opery Čert a Káča, prezradila organizátorka festivalu Nikola Gergely.

Program bude prebiehať na štyroch pódiách. „Novinkou je pódium 3 zlaté hrušky venované deťom do troch rokov. Okrem divadielok ho zaplní aj množstvo bubliniek. V tichšej časti parku si najmenší návštevníci môžu oddýchnuť v drevených postieľkach, hojdacích sieťach či v stanoch. Pre tých, ktorí sa rozhodli prísť na oba festivalové dni, máme opäť pripravené stanové mestečko U 12-tich mesiačikov, kde môžu pohodlne prespať,hovorí Nikola Gergely.

Sobotný večer bude patriť koncertom Márie Čírovej a kapelám Desmod a Billy Barman. Krátko pred 21.00 h. zaznie Sonáta mesačného svitu Ludwiga van od Beethovena, ktorý ju zložil pre svoju milú v Dolnej Krupej. Počas nej sa rozsvietia všetky dominanty parku. Nasledovať bude svetielkový sprievod na čele s fakírkou a bubeníkmi. V nedeľu popoludní návštevníkov potešia vystúpenia Dominiky Mirgovej, skupiny Morena Band a Orchestra Jeana Valjeana.

Na niekoľkých pódiách budú počas dvoch festivalových dní prebiehať rozprávkové a tanečné vystúpenia pre deti, besedy, cvičenia a mnoho ďalšieho sprievodného programu. V rámci neho bude v spolupráci s Regiónom Trnava prebiehať Výprava s kráľom po historickom parku o 10.30 h.

„Náš sprievodca vyzdvihne záujemcov pri vchode do kaštieľa a porozpráva im o histórii parku, o rodinách Brunsvikovcov a Chotekovcov, ktoré tu žili a aj o pôsobení Ludwiga van Beethovena. Popoludní o 14.00 h. sa uskutoční druhá prehliadka, ktorá záujemcov prevedie obcou Dolná Krupá, kde im sprievodca predstaví jej sedem divov,hovorí Alexander Prostinák, zastupujúci riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism a dodáva, že „tieto prehliadky s názvom Sedem divov Dolnej Krupej budú môcť návštevníci absolvovať aj počas leta s rezerváciou online alebo v turistickom informačnom centre.“

Počas Lestivalu bude premávať pravidelná kyvadlová doprava z Trnavy, ktorá je od Dolnej Krupej vzdialená 15 minút. Lestibusy budú vyrážať od 9.00 h. každú pol hodinu z trnavskej železničnej stanice so zastávkou na Hlbokej ulici. Posledný sobotňajší spoj späť do Trnavy bude z Lestivalu odchádzať o polnoci a v nedeľu o 19.00 hod. Návštevníci prichádzajúci osobnou dopravou môžu autá zaparkovať zdarma na neďalekom parkovisku pred Úradom Trnavského samosprávneho kraja.

Lístok na festival bude možné zakúpiť priamo v Lestibuse alebo pri vstupoch do parku.

Viac informácií na stránke podujatia: https://www.lestival.sk/

Zdroj foto: Lestival

Tagy