Začnite písať

ARCHITEKTÚRA A DIZAJN PR ČLÁNKY

Zariaďovanie detskej izby a nápady, ktoré sa oplatí zrealizovať

detská izba

Spanie, pitie, prebaľovanie – v prvých mesiacoch sú nároky na detskú izbu ešte malé, no časom veľmi rýchlo zistíte, že odkladanie dôležitých vecí na neskôr nebolo najlepšie riešenie. Už v začiatkoch treba myslieť na budúcnosť, pohodlie a pokoj vášho dieťaťa. 

Preto sme pre vás zozbierali najdôležitejšie tipy a triky týkajúce sa interiérového dizajnu, nábytku a rozumného nákupu dôležitej výbavy do detskej izby.

Najdôležitejší detský nábytok

Detská postieľka je do detskej izby veľmi užitočná kúpa. Samozrejme, hneď po pôrode si dieťa nájde svoje miesto vedľa rodičov, no po šiestich až dvanástich mesiacoch sa malí potomkovia sťahujú do vlastnej izby. Investovať svoje peniaze do peknej novej rastúcej postele, ktorú môže vaše dieťa využívať dlhé roky, je preto najlepšie riešenie. Časom si na ňu vaša ratolesť určite zvykne.

K novej detskej postieľke si potom nezabudnite zvoliť aj správny detský nábytok, ktorý je bezpečný, zároveň  štýlový a vytvorí deťom na pobyt v ich izbe ti najlepšie podmienky.

LED osvetlenie s minimálnou spotrebou energie

Dieťa potrebuje na zábavu a odpočinok dostatok svetla. A nakoľko nie je toho denného vždy veľa, stávajú sa vhodnou alternatívou umelé zdroje. Tie však niečo stoja a majú určitú spotrebu energie. Ako to teda vyriešiť a pritom neobmedzovať komfort najmenších? Odpoveďou je moderné LED osvetlenie s vysokým svetelným výkonom, minimálnou spotrebou a dlhou životnosťou.

Veľký úložný priestor vytvoria šatníkové skrine

Nielen na hračky budú vaše deti potrebovať dostatočný úložný priestor. Svoje bezpečné miesto potrebujú oblečenie, knihy a ďalšie nevyhnutné veci. A práve o ich rýchle uloženie sa postaráte s pomocou modernej šatníkovej skrine.

Skriňa má dostatočne veľký priestor na pohodlné uloženie všetkého, čo tvor súčasť detskej izby, takže s jej pomocou aj pri množstve doplnkov vytvoríte vy alebo vaše deti pri správnom uložení do políc alebo na vešiaky v miestnosti dokonalý poriadok.

Pozor na stereotypy!

Pri zariaďovaní detskej izby sa neriaďte stereotypnými predstavami. Ružová pre dievčatá a modrá pre chlapcov už nie je štandardom! Je lepšie zvoliť si farebný koncept, ktorý zodpovedá vášmu osobnému vkusu a opticky ladí s detskou výbavičkou. Športovú tyrkysovú, jemnú mentolovozelenú, krémovú, sivú či púdrovomodrú – bez ohľadu na to, či ide o chlapca alebo dievča, neurobíte výberom týchto odtieňov chybu. Akcenty nastavíte napríklad nezvyčajnými tapetami, napríklad s geometrickými vzormi, ako sú vlnovky alebo bodky. Alebo môžete ozdobiť steny obrázkami a fotografiami.

Zdroj obrázka: Followtheflow/Shutterstock.com

Tagy