Začnite písať

ARCHITEKTÚRA A DIZAJN PR ČLÁNKY

Vyberte pre vašu kúpeľňu to najlepšie. Stavte na minimalistické doplnky!

doplnky pre kúpeľňu

Keď ide o zariaďovanie domácnosti, každá jedna miestnosť si zaslúži patričnú pozornosť. Netýka sa to len obývačiek a kuchýň, ktoré bývajú najčastejšie k videniu aj pre hostí. Výnimkou nie je ani kúpeľňa. Pokiaľ sa vám podarí vkusne zladiť všetky doplnky, ktoré sa v nej majú nachádzať, ocenia ju nielen vaše oči, ale aj vaši hostia. Tak, ako teda zariadiť kúpeľňu? Vyberte pre ňu to najlepšie – stavte na minimalistické doplnky!

Populárny minimalizmus

Čo sa týka bývania, minimalizmus patrí v súčasnosti k vôbec najpopulárnejším štýlom. Domácnosti, ktoré sú zariadené v jeho duchu, sršia čistotou, jasom a vzdušnosťou. Minimalistické interiéry nevzbudzujú pozornosť výstredným nábytkom či extravagantnými doplnkami. Práve naopak, ponúkajú len to, čo je skutočne nevyhnutné pre bežné fungovanie. Každá miestnosť tak pôsobí svojím spôsobom elegantne.

Minimalistické doplnky do každej kúpeľne

Kúpeľne zariadené v minimalistickom štýle dlhodobo patria k trendovým a nadčasovým zároveň. Ich čaro spočíva najmä vo vkusne zvolených doplnkoch, ktoré sú vhodné a nevyhnutné pre každú jednu kúpeľňu. Áno, aj pre tú vašu. V nasledujúcich riadkoch vám preto dáme tipy na minimalistické doplnky, ktoré sa hodia aj k vám domov.

Zapamätajte si: Minimalizmus v kúpeľni môže mať mnoho podôb. Väčšinou sa však hrá s odtieňmi bielej a čiernej farby, ktoré bývajú najčastejšie doplnené o mosadzné, nerezové, chrómové a sklenené prvky.

Elegantné dávkovače na mydlo a mydelničky

Nevyhnutnou súčasťou každej kúpeľne je dávkovač na mydlo alebo mydelnička. Vyberte si podľa toho, či uprednostňujete tekuté alebo tuhé mydlo. V oboch prípadoch však dokážete takýmto doplnkom prispieť k elegantnému dizajnu vašej kúpeľne.

Minimalistické držiaky, vešiaky a háčiky na uteráky

Držiaky, vešiaky a háčiky na uteráky nemajú v kúpeľni len praktickú a estetickú funkciu. Okrem toho môžeme vyzdvihnúť aj ich zdravotný aspekt. Zavesené uteráky totiž rýchlejšie presychajú, čím sa znižuje riziko šírenia neželaných baktérií. Zvoľte si dizajnové a farebné prevedenie, ktoré najlepšie zapasuje do vašej kúpeľne.

Praktické WC kefy a vkusné držiaky toaletného papiera

Snáď žiadna kúpeľňa sa nezaobíde ani bez WC kefy. Síce ide o doplnok, ktorý by mnohí ľudia najradšej skryli pred očami, no vedzte, že aj WC kefa môže vyzerať elegantne. Skvelým príkladom potvrdzujúcim naše slová sú modely, ktoré môžete nájsť v e-shope instalko.sk. Keď podobnú kefu vkusne zladíte napríklad s dizajnovým závesom alebo držiakom toaletného papiera, nebudete ju viac musieť skrývať.

Poličky a ďalšie doplnky, ktoré sa vám zídu

Okrem vyššie zmieňovaných praktických doplnkov sa vám rozhodne zídu aj rôzne drobné poličky, ktoré môžete využiť na odkladanie sprchových gélov a šampónov, prípadne drogérie a kozmetiky. A nemožno opomenúť ani ďalšie minimalistické doplnky, ktoré môžu mať napríklad podobu držiakov zubných kefiek a pást alebo elegantne vyzerajúcich ventilátorov. Práve ventilátory oceníte v maličkých kúpeľniach alebo v rámci toaliet, kde nie je k dispozícii okno na vetranie.

Tagy