Dubajská čokoláda: Virálna čokoláda, ktorú musíte vyskúšať

Dubajská čokoláda sa stala najnovším hitom na TikToku, a je len otázkou času, kedy si ju každé dieťa bude želať. Tento úžasný dezert plný chrumkavého kataifi cesta, pistáciovej pasty a kvalitnej čokolády sa rýchlo stal obľúbeným medzi malými aj veľkými. A čo je na tom najlepšie? Nemusíte čakať na to, kým vám ju rodičia kúpia – môžete si ju pripraviť priamo doma a potešiť sa touto sladkou pochúťkou kedykoľvek.
Recept na dubajskú čokoládu
Aké suroviny budete potrebovať?
- 150 g kataifi cesta (alebo si ho môžete aj jednoducho vyrobiť)
- 60 g masla
- 360 g pistáciovej pasty
- 20 g sezamovej pasty tahini
- Drvené pistáciové oriešky
- Štipku soli
- 500 g kvalitnej horkej alebo mliečnej čokolády

canva/Изображения пользователя Kim Tatiana
Postup:
Začnite prípravou kataifi náplne. Najprv si pripravte veľkú panvicu s vysokým okrajom a na miernom ohni rozpustite maslo. Keď je maslo rozpustené, pridajte nakrájané kataifi cesto a smažte ho, kým nezíska zlatohnedú a chrumkavú textúru. Trvá to asi 10 minút, no výsledok bude stáť za to – cesto sa krásne zafarbí a bude chrumkavé ako cukrovinky.
Medzitým si pripravte pistáciovú pastu zmiešanú s tahini a štipkou soli. Tieto ingrediencie vytvoria dokonalú krémovú náplň, ktorá sa k kataifi cestu skvele hodí. Keď je kataifi cesto pripravené, premiešajte ho s pistáciovou pastou.
Prečítajte si: Domáce Cini Minis: Vaše deti si ich zamilujú!
Ďalším krokom je príprava čokolády. Rozpustite ju v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli, kým nebude úplne hladká a lesklá. Túto čokoládu následne nalejte do silikónových foriem na čokoládu (alebo použite iné obdĺžnikové formy, ktoré máte po ruke) tak, aby pokryla dno a boky formy tenkou vrstvou. Prebytočnú čokoládu jemne odlejte, aby neostala vo formách. Nezabudnite pridať drvené pistáciové oriešky na dno, ktoré dodajú vášmu dezertu ďalší skvelý šmrnc.
Po naplnení foriem čokoládou vložte formy na chvíľu do chladničky, aby stuhli. Keď čokoláda vytvrdne, môžete pokračovať ďalším krokom.
Teraz prichádza zaujímavý moment: na stuhnutú čokoládu jemne naneste pripravenú kataifi zmes. Pomocou stierky ju rovnomerne rozotrite, aby pokryla celú vrstvu čokolády. Následne pridajte zvyšok čokolády a opäť ju vyhlaďte, aby ste dosiahli perfektný vzhľad. Na záver nechajte čokoládu vychladiť v chladničke až do úplného stuhnutia.

canva/NickyLloyd od autora Getty Images Signature
Keď je vaša dubajská čokoláda hotová, stačí ju vybrať z formy a môžete sa pustiť do jej ochutnávania. Ak chcete dosiahnuť vzhľad originálu, pred naplnením formičiek môžete vopred ozdobiť čokoládu bielou čokoládou, čo dodá vášmu dezertu ešte väčšiu eleganciu.
Dubajská čokoláda je dezert, ktorý v sebe spája všetko, čo milujeme – chrumkavé, krémové a čokoládové vrstvy, ktoré sa vzájomne dopĺňajú do jedinečného zážitku. Tento domáci recept vás nesklame a rozhodne ohúri vašich priateľov či rodinu. Nebojte sa experimentovať a vytvoriť si tento luxusný dezert, ktorý je práve teraz na dosah ruky.
zdroj titulnej foto: canva/Slatan
zdroj článku: lepšídeň.sk